Search
Close this search box.
Search

Kορυφαία διάκριση για το κρασί ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ 2019 της οινοποιίας Παπαντώνη

Πριν 4 έτη

Στο διαγωνισμό Berliner Wine Trophy το κρασί ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ 2019, της οινοποιίας Παπαντώνη στο Άργος, απέσπασε χρυσό μετάλλιο!

Το ΜΗΔΕΝ AΓΑΝ που προήρθε από τον εξαιρετικό τρύγο της Νεμέας 2019 παλαίωσε σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια για 14 μήνες και οινοποιήθηκε από τον πολύπειρο οινολόγο Χρήστο Πέππα στον οποίο ανήκει μεγάλος μέρος της ανωτέρω επιβράβευσης.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 13,600 κρασιά από 40 οινοπαραγωγικές χώρες με τυφλή δοκιμασία από 400 οινοκριτικούς από όλο τον κόσμο!

Ο Berliner Wine Trophy είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός οίνου στον κόσμο υπό την προστασία του OIV (Διεθνής Οργανισμός Οίνου) και υπό την Αιγίδα του UIOE (Διεθνή Ένωση Οινολόγων), θεωρείται δε ο σπουδαιότερος στη Γερμανία αλλά και παγκοσμίως!

Φτιαγμένο από 100% Αγιωργίτικο σταφύλι, το ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ έχει καθαρό, βαθυκόκκινο χρώμα, χαρακτηριστικό μιας από τις πιο σπουδαιότερες ελληνικές ερυθρές ποικιλίες. Έχει βελούδινη, απαλά στρόγγυλη γεύση, με φρουτώδη αρώματα και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το μπουκέτο των αρωμάτων του έχει πινελιές πιπεριών και ξηρών καρπών, που αναμειγνύονται τέλεια με το κύριο άρωμα του Αγιωργίτικου, φράουλας και βατόμουρου.

Σερβίρεται στους 16°-18°C συνοδεύοντας άψογα κόκκινα κρέατα και φαγητά κατσαρόλας. Το κρασί αυτό είναι ιδανικό για μακρόχρονη παλαίωση και ως τέτοιο, θεωρείται ξεχωριστό και ελκυστικό προς όσους εκτιμούν την ποιότητα.

Το όνομα του κρασιού αυτού επιλέχθηκε από το γνωστό αρχαίο ελληνικό ρητό στο Μαντείο των Δελφών και σημαίνει «τίποτε σε υπερβολή».

Προέρχεται από το αριθμητικό «Μηδέν» (=μηδέ εν, ούτε ένα, απόλυτη ανυπαρξία) και από το επίρρημα «Άγαν» (=υπέρ το μέτρο, υπερβολικά). Το Μηδέν Άγαν και το Γνώθι Σαυτόν (=γνώρισε τον εαυτό σου), ήταν οι δύο ρητές εντολές που ήταν σκαλισμένες στους τοίχους του Ναού του Απόλλωνα στο Μαντείο των Δελφών, και αποτελούσαν τις δύο θεμελιώδεις αρχές του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.

Συγκεκριμένα το ρητό ‘μηδέν άγαν’ αποδίδεται στον Χείλωνα τον Λακεδαιμόνιο, έναν από τους επτά σοφούς της αρχαιότητας.

Μέσα από αυτό θέλησε να υποδηλώσει ότι η αρετή βρίσκεται στη μέση, χωρίς να υπερβάλλει κανείς. Φέρνει στο μυαλό το ρητό του Αριστοτέλη ότι «η αρετή βρίσκεται στο μέσο» και το λατινικό “in medio stat virtus” (Οράτιος). Τέλος το ρητό αυτό αναφέρεται και από τον λυρικό ποιητή Πίνδαρο στις «Ωδές» του.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.