-->
24.10.2021

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα αθρόας εισόδου προσφύγων και μεταναστών

«Η Ελλάδα δεν θα γίνει χώρα αθρόας εισόδου προσφύγων και μεταναστών, όπως το 2015», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Όπως πρόσθεσε, «η διαφορά μας με την αντιπολίτευση είναι ότι εμείς δεν πιστεύουμε στη λογική του “ανοίξαμε και σας περιμένουμε” που εφαρμόστηκε το 2015 και μάλιστα με πολύ άσχημο τρόπο, όπου ούτε υπήρχε προετοιμασία ούτε ανθρωπιστική υποδοχή και η Ελλάδα μετατράπηκε σε έναν απέραντο καταυλισμό χωρίς καμιά τάξη, χωρίς καμία οργάνωση, με αποτέλεσμα να δούμε τις εικόνες που είδαμε».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε δύσκολη τη διαδικασία εκκένωσης του Αφγανιστάν και της αποχώρησης αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων για πολλές ευρωπαϊκές χώρες και το γεγονός αυτό αναμένεται θα προβληματίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενώ, σημείωσε ότι η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια νέα μεταναστευτική κρίση λόγω του Αφγανιστάν, καθώς δεν έχει κοινή μεταναστευτική πολιτική προκειμένου να θωρακίσει τα σύνορα της και να αντιμετωπίσει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «δεν μπορεί οι ανεμβολίαστοι να παρασύρουν την κοινωνία είτε σε νέα lock- down ή σε νέα περιοριστικά μέτρα. Θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι από εδώ και πέρα υπάρχει το θέμα της ανάληψης της ατομικής ευθύνης».

«Δε μιλάμε για μια κοινωνία δύο τρίτων, μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Ο εμβολιασμός είναι θέμα σεβασμού του βασικού δικαιώματος, που δεν είναι άλλο από την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε.Διαβάστε επίσης