-->
23.03.2023

Μητέρα της 11χρονης Ιωάννας από τα Χανιά: Ή έγινε δυστύχημα ή κάποιος την οδήγησε εκεί

Τα σενάρια που θέλουν η 11χρονη Ιωάννα να έκανε κακό στον εαυτό της, πηδώντας στο γκρεμό, διαψεύδει η μητέρα της.

Την ώρα που συμμαθητές του άτυχου κοριτσιού φέρεται να δηλώνουν ότι η 11χρονη μαθήτρια τους είχε αποχαιρετήσει, απελπισμένη για ότι συνέβαινε στο σπίτι της, η μητέρα της μιλά για δυστύχημα ή εγκληματική ενέργεια: «ή έχει γίνει κάποιο δυστύχημα ή κάποιος οδήγησε την Ιωάννα στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της. Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι το παιδί έβαλε τέλος στην ζωή του».

«Αποκλείει (η μητέρα) αυτοκτονία, είναι δεδομένο, αυτό που πιστεύει είναι ή η εγκληματική ενέργεια ή ατύχημα. Θεωρεί απίθανο να έφυγε μόνο του περπατώντας απόσταση 35 λεπτά μακριά, πως το παιδί βρέθηκε τόσο μακριά; Ήταν ένα χαρούμενο παιδί. Ρώτησα την μητέρα αν άκουσε κάτι από συμμαθητές της και μου είπε ότι αποκλείει τέτοιο θέμα, το παιδί ήταν μια χαρά», προσθέτει ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της μητέρας της 11χρονης.

Την ίδια εικόνα, ενός παιδιού που έμοιαζε χαρούμενο, δίνουν και οι δάσκαλοί του. Εξηγούν ότι η 11χρονη μαθήτρια δεν είχε τον τελευταίο χρόνο παρουσιάσει εικόνα που να τους προβλημάτιζε. Γνώριζαν ότι η Ιωάννα και τα αδέλφια της ζούσαν σε ένα κακοποιητικό περιβάλλον, πριν από 5 έτη είχαν αντιμετωπίσει μαζί την αγχώδη διαταραχή που παρουσίασε το κορίτσι, σύμπτωμα της οποία ήταν η αφαίρεση τριχών από το κεφάλι, όμως το ζήτημα αυτό εξηγούν το είχαν αντιμετωπίσει:

«Παλιότερα το είχαμε αντιμετωπίσει, το είχαμε κουβεντιάσει, είχε συναντηθεί και με την μητέρα η ψυχολόγος και το παιδάκι το ‘χαμε με τους δασκάλους από κοντά, σε μεγάλο βαθμό το είχε αποβάλλει. Είχε τις φίλες της, πολύ καλή μαθήτρια, δεν είχε δείξει κάτι τέτοιο θέμα, δεν είχε εκμυστηρευτεί ούτε στο δάσκαλός της».

Ο πατέρας της Ιωάννας, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκείνος, φέρεται να επιχείρησε να βλάψει τον εαυτό του στο ίδιο σημείο του χάθηκε το παιδί του. Οι επόμενες κινήσεις του είναι να διεκδικήσει την επικοινωνία και την επιμέλεια των άλλων δυο μικρότερων παιδιών του.

Διαβάστε επίσης