Search
Close this search box.
Search

Μητσοτάκης από Αρναία Χαλκιδικής: Η Ελλάδα τιμά το ένδοξο παρελθόν της, αλλά χτίζει ένα ελπιδοφόρο μέλλον

Πριν 55 λεπτά
ΔΕΘ Κυριάκος Μητσοτάκης

Από την Αρναία ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκιδική. Ο πρωθυπουργός αυτή την ώρα συναντάται με πολίτες, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Σκουριές, όπου θα παραστεί και θα απευθύνει ομιλία στα εγκαίνια του νέου μεταλλείου χαλκού και χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός».

Κατά την ομιλία του στην Αρναία, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στρατηγική σχέση Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα.

«Για αυτή την τόσο θερμή υποδοχή σε έναν τόπο τον οποίο αγαπώ ιδιαίτερα», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τους πολίτες για την υποδοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στη συνέχεια στη χθεσινή παρουσία του Μάρκο Ρούμπιο στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών παρέμεινε στη χώρα για 36 ώρες και είχε ουσιαστικές συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως τόνισε, οι επαφές αυτές επιβεβαίωσαν το βάθος της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η Ουάσιγκτον αντιλαμβάνεται τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

«Το πώς αντιλαμβάνεται η παγκόσμια υπερδύναμη τον ρόλο της Ελλάδος ως δύναμης σταθερότητας και προόδου σε μία ταραγμένη περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, παράλληλα, στην ομιλία που πραγματοποίησε ο Μάρκο Ρούμπιο στην Πνύκα, με φόντο την Ακρόπολη, υπογραμμίζοντας τη σημασία των αναφορών του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην αρχαία Ελλάδα και την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Όπως είπε, ο κ. Ρούμπιο ανέδειξε το «μεγάλο χρέος» που έχει η Δύση και ο δυτικός πολιτισμός στην αρχαία και την κλασική Ελλάδα, καθώς και στους μεγάλους Έλληνες διανοητές.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη και τους μεγάλους φιλοσόφους, οι οποίοι, όπως σημείωσε, έθεσαν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους Έλληνες να αισθάνονται μεγαλύτερη υπερηφάνεια για την πολιτιστική τους παρακαταθήκη, να την τιμούν, να την αναγνωρίζουν και να την προβάλλουν περισσότερο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας με τη σύγχρονη ισχύ της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η εθνική ισχύς δεν περιορίζεται μόνο στη στρατιωτική και αμυντική της διάσταση.

«Ήταν μία ακόμη απόδειξη αυτού που είπε ο δήμαρχος, ότι μαζί με την ισχύ της πατρίδας μας, η οποία μεταφράζεται στα F-35, στα Rafale, στις φρεγάτες Belharra και στην προστασία των συνόρων μας, υπάρχει κάτι ακόμη εξίσου σημαντικό: η ήπια ισχύς μιας χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να τιμά και να είναι υπερήφανη για το ένδοξο παρελθόν της, «δεν επαναπαύεται όμως μόνο σε αυτό». Αντίθετα, όπως τόνισε, «χτίζει ταυτόχρονα ένα ελπιδοφόρο μέλλον», μέσα από μια δύσκολη διαδρομή, η οποία συχνά περνά «μέσα από συμπληγάδες», αλλά τελικά οδηγεί, όπως είπε, «σε ένα μεγάλο ξέφωτο».

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.