Search
Close this search box.
Search

Μητσοτάκης από Βριλήσσια: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας, αν δεν τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πριν 2 μήνες

Την ανάγκη πλήρους συμμόρφωσης της Βόρειας Μακεδονίας στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε από τα Βριλήσσια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας θα μείνει κλειστός.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι το μόνο κόμμα που μιλά γι’ αυτές είναι η ΝΔ. «Αυτό έχει την εξήγησή του, γιατί η ΝΔ έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη και έβαλε το εθνικό πάνω από το κομματικό συμφέρον, κρατώντας την στην Ευρώπη, ενώ τώρα στόχος είναι να συγκλίνουμε με την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

«Με τη στήριξή σας συνεχίζουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας. Τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας για να συνεχίσει να βαδίζει σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη», επισήμανε. Ειδική αναφορά έκανε στα οφέλη των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, όπως το ψηφιακό σχολείο και το ψηφιακό φροντιστήριο, μέσω του οποίου αλλάζει η όψη της εκπαίδευσης και αφορά κάθε οικογένεια. «Δεν θέλουμε ανισότητες, θέλουμε τις ίδιες ευκαιρίες στην προκοπή για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά έκανε και στον τομέα της υγείας. «Σε λίγο θα πάω στον ΚΑΤ για να εγκαινιάσω την ανακαινισμένη κλινική μικροχειρουργικής» είπε. Ωστόσο επανέλαβε ότι έμφαση θα δοθεί στην πρόληψη, μέσω προγραμμάτων εξετάσεων με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. «Υγεία δεν είναι μόνο τι γίνεται στα νοσοκομεία, αλλά τι κάνουμε για να μην φτάσουμε στα νοσοκομεία» τόνισε.

«Με αποτελεσματικές πολιτικές φυλάξαμε τα σύνορα»

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα σημείωσε πως η Ελλάδα είναι πρωταγωνίστρια, οι μεταναστευτικές ροές έχουν εκμηδενιστεί, «με αποτελεσματικές πολιτικές φυλάξαμε τα σύνορα» είπε και πρόσθεσε: «ασκούμε πολιτική εθνικής αυτοπεποίθησης και στα Βαλκάνια, οι βόρειοι γείτονες μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να συμμορφωθούν απόλυτα με συμφωνίες, αν δεν το κάνουν ο ευρωπαϊκός τους δρόμος θα παραμείνει κλειστός».

«Οι πολυεθνικές εταιρίες χρησιμοποιούν τη μεγάλη τους ισχύ για να χρεώνουν περισσότερο τα προϊόντα τους και αυτό πρέπει να σταματήσει με ευρωπαϊκή παρέμβαση» τόνισε ο πρωθυπουργός, που έστειλε επιστολή στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για το ζήτημα.

«Οι ευρωεκλογές έχουν και εθνικό πρόσημο»

Επιμένοντας ότι οι ευρωεκλογές έχουν και εθνικό πρόσημο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι από την κάλπη θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα.

«Άκουγα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι οι μόνοι που μπορούμε να ανοίξουμε την πόρτα του Μαξίμου για να φύγει ο Μητσοτάκης είμαστε εμείς, αλλά εγώ είμαι στο Μαξίμου με το 41% που μου δώσατε! Εμείς δώσαμε αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις όπως είχαμε δεσμευτεί, κάναμε πράξη τη μεγάλη μεταρρύθμιση για μη κρατικά πανεπιστήμια στη χώρα μας, δίνουμε έμφαση στο νόμο και την τάξη, την ασφάλεια, δεν υπάρχει κατάληψη που δεν εκκενώνεται! Εμείς δεν θελουμε τον επαναστατικό τουρισμό, να πάνε στην πατρίδα τους να τα κάνουν αυτά! Κάναμε το αυτονόητο με την επιστολική ψήφο, είναι μια μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση δημοκρατικής συμμετοχής, που φέρνει τη σφραγίδα της ΝΔ» είπε.

Μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα επιδιώξει την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, κάτι που για να εφαρμοστεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση χρειάζεται ειδική πλειοψηφία 2/3. «Να δούμε εκεί τι θα πουν; Εμείς θα εξαντλήσουμε την 4ετια» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά. «Από τα δεξιά μας έχουμε φθηνό και απίστευτα λαϊκίστικο δήθεν πατριωτισμό πολεμόχαρων και τουρκοφάγων με λάβαρα και από την άλλη πλευρά έναν άμορφο λαϊκισμό, που συνδυάζει life style με ακοστολόγητες προτάσεις» τόνισε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έδωσε μια ευκαιρία, κατέθεσε πρόταση για την οικονομία αλλά θα έρθει το λογιστήριο του κράτους και θα την κοστολογήσει. Με το λαϊκισμό των λεφτόδεντρων δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, η χώρα το πλήρωσε ακριβά! Πρέπει να συσπειρωθούμε, να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές να παραμείνει ισχυρή η ΝΔ», κατέληξε.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.