-->
01.04.2023

Μόνο από κομμωτές θα πωλούνται επαγγελματικά προϊόντα καλλυντικών – Η δήλωση Γεωργιάδη

Προσωρινός περιορισμός τίθεται στην εμπορία των καλλυντικών προϊόντων για επαγγελματική χρήση μέχρι και την πάροδο των μέτρων για τον κορωνοϊό. Πλέον, θα πωλούνται επαγγελματικά προϊόντα μόνο σε επαγγελματίες με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης με το προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος και όπως επισημάνθηκε στις δηλώσεις, η απόφαση έχει να κάνει όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και με την πάταξη της παραοικονομίας.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου δήλωσαν ικανοποιημένοι και εξέφρασαν την επιθυμία το μέτρο να εξελιχθεί σε μόνιμο και να μην περιοριστεί στην αρχική απόφαση για εξάμηνη διάρκεια.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Σε πνεύμα καλόπιστης συνεννόησης, με τη συνεργασία του κ. Καββαθά και του κ. Χατζηθεοδοσίου και φυσικά με τη συνάντησή μας με το προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος, λαμβάνουμε ένα μέτρο που πιστεύουμε και θα βοηθήσει τον κλάδο της κομμωτικής να τηρήσει τα μέτρα για τον Covid και θα συμβάλει στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα ανοιχτοί σε κάθε μέτρο που μπορούμε να λάβουμε για να βοηθήσουμε τους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται ιδιαιτέρως από την πανδημία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης είπε: «Ο κλάδος των κομμωτών είναι ένας κλάδος που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καθημερινότητας. Αντιμετωπίζει και αυτός τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι. Από την άλλη, η πολιτεία έχει στηρίξει με πολλά μέτρα έτσι ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Το υπουργείο Ανάπτυξης, στηρίζοντας τον κλάδο με απόφαση του πρωθυπουργού, επιλύει ένα βασικό αίτημα, έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πάντα βέβαια τηρώντας τα μέτρα έτσι ώστε να περάσουμε το 4ο κύμα αυτό της πανδημίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος δήλωσε: «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει το γεγονός ότι ο κλάδος των κομμωτών έχει υποστεί πλήγμα από τα νέα μέτρα, όπως και οι υπόλοιποι κλάδοι του εμπορίου και στο μέτρο αυτό, όπου μπορεί να ενισχύσει τον κλάδο, τον ενισχύει. Μία από αυτές τις περιπτώσεις κατά τις οποίες επιτυγχάνεται η ενίσχυση του κλάδου, είναι ο προσωρινός περιορισμός της εμπορίας των καλλυντικών προϊόντων για επαγγελματική χρήση μέχρι και την πάροδο των μέτρων για τον κορονοϊό».

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μετά τη μεσολάβηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων για τη ΓΣΕΒΕΕ, εισακούστηκε το αίτημα του κλάδου των κομμωτών και ο υπουργός μετέφερε στον Πρωθυπουργό κάτι που είναι δίκαιο και σωστό: στον κλάδο αυτό δεν μπορεί τα επαγγελματικά προϊόντα να πωλούνται παντού, γιατί αυτό αυξάνει τη φοροδιαφυγή και το παραεμπόριο. Πλέον η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι τα προϊόντα αυτά θα πωλούνται μόνο σε όσους είναι επαγγελματίες και μόνο με την επίδειξη επαγγελματικής τους ταυτότητας. Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια επιτυχία στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο κλάδος και θεωρούμε ότι άμεσα μπορεί αυτό το μέτρο να ευνοήσει τους επαγγελματίες του κλάδου».

Ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ανέφερε: «Σήμερα λύνεται ένα μεγάλο και διαχρονικό πρόβλημα του κλάδου των κομμωτών, με παρέμβαση στον ίδιο τον κύριο πρωθυπουργό και τη στήριξη από τον υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Γεωργιάδη. Πλέον θα πωλούνται επαγγελματικά προϊόντα μόνο σε επαγγελματίες με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας. Και αυτό έχει να κάνει όχι μόνο για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά έχει να κάνει και με την πάταξη της παραοικονομίας».

Η Μαρία Σωτηροπούλου, πρόεδρος Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος υπογράμμισε: «Θεωρώ πραγματικά ότι οι αγώνες που έχουν ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια με την κλαδική μας ομοσπονδία για τη διακίνηση και την πώληση των επαγγελματικών προϊόντων των κομμωτηρίων, σήμερα έφτασαν στο τέλος τους. Ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Καββαθάς βοήθησαν σε αυτή την κατεύθυνση έτσι ώστε αυτό το χρόνιο πρόβλημα να βρει αίσιο τέλος, δηλαδή να πωλείται σε επαγγελματίες κομμωτές με την επίδειξη της επαγγελματικής ταυτότητας και το ΑΦΜ. Είναι ένα θέμα το οποίο θα λύσει πολλά προβλήματα της παραοικονομίας του κλάδου μας και πιστεύω ότι πραγματικά θα προστατεύσει και τη δημόσια υγεία».

Ο Δημήτρης Μαδεμτζής, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κομμωτών, Κουρέων Ελλάδας επεσήμανε: «Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα προς την καλύτερη κατεύθυνση. Αν δεν πωλούνται τα επαγγελματικά προϊόντα παντού θα μπορέσουμε να ελέγξουμε ως έναν βαθμό την παραοικονομία. Θέλουμε ακόμα βήματα πολλά. Ευχαριστούμε τον υπουργό Ανάπτυξης και όσους συνέβαλαν σε αυτό».

Ο Ιωάννης Διονυσόπουλος, ταμίας της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδος και πρόεδρος των κομμωτών νομού Ηλείας ανέφερε: «Σήμερα πραγματικά πήραμε μια μεγάλη χαρά και πιστεύω ότι έτσι θα πολεμήσουμε την πειρατεία».

Ο Αγαπητός Κυπραίος, έφορος στην Κλαδική Ομοσπονδία Ελλάδος σημείωσε: «Πραγματικά οι απαντήσεις που μας έδωσε σήμερα ο κ. Γεωργιάδης μας καλύπτουν σχετικά με το κομμάτι των επαγγελματικών προϊόντων. Απλά θα θέλαμε αυτό να είναι μόνιμο και όχι κάτι προσωρινό. Θέλουμε να διασφαλίσουμε το μέλλον σχετικά με το κλείδωμα των επαγγελματικών προϊόντων».

Τέλος, ο πρόεδρος του τμήματος Καλλιτεχνίας της ομοσπονδίας Βασίλης Πολίτης, είπε: «Θεωρώ ότι είναι ένα καλό ξεκίνημα έστω και για αυτούς τους έξι μήνες που θα σταματήσουν να πωλούνται στο εμπόριο τα προϊόντα μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γιατί με κάποιο τρόπο πρέπει να παταχθεί η πειρατεία».

Διαβάστε επίσης