-->
01.03.2021

«Μόνο με στοιχεία η συζήτηση για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις» λένε στη Χαριλάου Τρικούπη

Να κατεβάσει το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων με ονόματα που εμπλέκονται στοιχεία του επιδιώκει στο παρασκήνιο η Χαριλάου Τρικούπη.

«Μόνο με στοιχεία η συζήτηση για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις» λένε.

«Συζήτηση μόνο εάν υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες και στοιχεία και με επίσκεψη στον εισαγγελέα», είναι η εντολή της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ήδη, όπως αποκαλύψαμε χθες, «αποσύρθηκε» από τα μέσα ενημέρωσης η Ζέφη Δημαδάμα, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση στο ασανσέρ των κεντρικών γραφείων από στέλεχος, για το οποίο αναφέρει ότι αποσύρθηκε από την πολιτική, αλλά που δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου θα παραμείνει εκτός παρουσίας στα μέσα ενημέρωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να ξεχαστεί το θέμα.

Είναι δε χαρακτηριστικό –και πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι τις παρατηρήσεις για τη στάση της έκανε στη Ζέφη Δημαδάμα η ίδια η Φώφη Γεννηματά, η οποία με δημόσια δήλωσή της ζήτησε να πέσει φως στην καταγγελία- να κατονομάσει δηλαδή η καταγγέλλουσα τον «δράστη» (ή να σιωπήσει)!

Την ίδια στιγμή σιωπή έχει καλύψει τα όσα αναφέρει η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη για παρενόχλησή της από υφυπουργό Άμυνας μέσα στο γραφείο του στο Πεντάγωνο, το 1994.

«Ένα φιλάκι μόνο», φέρεται –σύμφωνα με την καταγγέλλουσα- να της έλεγε ο υφυπουργός, κυνηγώντας της γύρω από το γραφείο του.

Το 1994, με υπουργό Άμυνας τον Γεράσιμο Αρσένη, υφυπουργοί ήταν σεβαστός και υπεράνω υποψίας πρώην στρατιωτικός και βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ από περιφέρεια του Λεκανοπεδίου.

Η δημοσιογράφος φέρεται να εννοεί τον υφυπουργό που ήταν και βουλευτής, αλλά και αυτή η καταγγελία μένει μετέωρη, αφού επιλέγεται να μην διαλευκανθεί.

«Μόνο εάν υπάρχουν στοιχεία» είναι και εδώ η τακτική της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το τελευταίο που λείπει από το ΚΙΝΑΛ είναι η εμπλοκή στελεχών του σε τέτοια σκάνδαλα.


Διαβάστε επίσης