-->
19.04.2021

Γιατί δεν διαγράφει ο Τσίπρας τον Δρίτσα – Το οργισμένο τηλεφώνημα και ο θυμός των «προεδρικών»

Μπορεί να επικρατεί οργή για τις δηλώσεις Δρίτσα στην ηγεσία της Κουμουνδούρου αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να διαγράψει το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετικό στέλεχος των «53+».

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πήρε οργισμένος τηλέφωνο τον πρώην υπουργό του και του ζήτησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. Και να τις ανασκευάσει με καθαρό τρόπο και όχι με ήξεις αφίξεις, όπως έκανε στο Mega το βράδυ της Δευτέρας.

Μάλιστα δόθηκε εντολή από τον Τσίπρα στο κόμμα να «αδειάσει» τον Δρίτσα. Όπως και έγινε.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «ατυχή» τη χθεσινή δήλωση του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Αμύνης και καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία:

«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής. Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο. Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές.

Την αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με τη τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα» είναι η ακριβής ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου.


Προσπάθησε να ανασκευάσει

Kαι σήμερα, ξημερώματα βγήκε στο Mega και προσπάθησε να ανασκευάσει. Τι είπε;  «Με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τις δράσεις αυτών των οργανώσεων, όπως της 17 Νοέμβρη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Σε όλη μου την ζωή και την πολιτική μου διαδρομή οι απόψεις και οι δράσεις μου είναι σε σταθερή αντίθεση με την τρομοκρατία. Δε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο σαν αυτά που μου προσάπτει η ΝΔ. Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και να αναλάβω την ευθύνη μου γιατί ο λόγος μου άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Όταν είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη. Ότι δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και η πολιτεία. Ζητώ από όλους να σεβαστούν όχι μια εκ των υστέρων αναδίπλωση, αλλά το πραγματικό νόημα όπως προκύπτει από όλη μου τη ζωή. Δε θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων, θυμάτων της 17Ν. Εξήγησα στη συνέντευξή μου ότι θεωρώ απολύτως κατανοητή την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό, μιας και τα περισσότερα θύματα ανήκαν στη δεξιά παράταξη, αλλά δεν νοείται το κράτος να συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο», είπε ο κ. Δρίτσας.

«Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μπορούσε να τηρήσει το δικό της νόμο και να κρατήσει χαμηλά την όλη υπόθεση. Είπα ότι οι δηλώσεις της δεξιάς παράταξης ρέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας εναντίον των αντιπάλων της. Ένα κράτος δικαίου δε φοβάται τους τρομοκράτες. Σας βεβαιώνω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος τα δικαιώματα, και των κρατουμένων, τα υπερασπίζεται, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί. Δεν συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα. Η ΝΔ γεννά ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τ πρόγραμμα για την Υγεία και ο Δρίτσας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, παρουσίασε το απόγευμα το πρόγραμμα του κόμματός του για την υγεία, στο οποίο επένδυσε πολλά-και μπορεί να κατηγορεί την ΕΡΤ ότι δεν το μετέδωσε, εκείνος όμως που πραγματικά συνέβαλε για να «θαφτεί» είναι ο Θ. Δρίτσας που τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Επιπλέον, επέτρεψε στην κυβέρνηση που εμφανίστηκε «σαν έτοιμη από καιρό», να αξιοποιήσει τη συνέντευξη και να ταυτίσει την ηγεσία της Κουμουνδούρου με τους υποστηρικτές της …τρομοκρατίας!

Οργή, πάντως, επικρατεί και στους «προεδρικούς» της Κουμουνδούρου, που βλέπουν για μια ακόμα φορά ένα στέλεχος των «53+», όπως είναι ο Θ. Δρίτσας, να υπονομεύει-όπως λένε- την προσπάθεια της ηγεσίας να ανακάμψει…
Διαβάστε επίσης