-->
26.09.2023

Μόνο στο 15minutes.gr: Έρχεται παρέμβαση Καραμανλή παρουσία Μητσοτάκη – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός και πότε

Σε μια εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί από το καλοκαίρι αλλά τελικά μετά από αναβολή, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου ο Κώστας Καραμανλής θα παρέμβει δημοσίως.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής με αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ αποτελεί την αφορμή για να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στην Αθήνα σε κοινό μετά την αποχώρηση του από το Μέγαρο Μαξίμου μετά το 2009, παρουσία μάλιστα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Βέβαια είχε μιλήσει τον Οκτωβρίου του 2019 στην Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην πορεία και το έργο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Γιατί επέλεξε σοφά να εντάξει την χώρα στην τότε ΕΟΚ, τα πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα αλλά και το πως κυβέρνησε ο ιδρυτής της ΝΔ.

Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα εκφράσει τις ενστάσεις του για την ευρωπαϊκή ένωση και το γεγονός ότι δίστασε να πάρει πρωτοβουλίες όταν έπρεπε. Ακόμα θα μιλήσει για τα εθνικά θέματα, τις σχέσεις με την Τουρκία ενώ αναμένεται να δώσει απαντήσεις και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ παρέμβαση αναμένεται να κάνει και ο αδελφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος, Αχιλλέας Καραμανλής.

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης πέρα από τον Αχιλλέα Καραμανλή ρόλο έχει και ο πρώην πρέσβης και υπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του «Εθνάρχη» Πέτρος Μολυβιάτης και φυσικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Να σημειωθεί πως τα επόμενα 24ώρα θα αποσταλούν προκλήσεις σε όλη την κοινοβουλευτική  ομάδα της ΝΔ.

 Διαβάστε επίσης