-->
25.02.2024

Μόνο στο 15minutes.gr: Έρχεται βόμβα Σαμαρά – Τι εισηγήσεις δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός

Σε μια περίοδο που όλα δείχνουν πως στα μεγάλα θέματα θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως είναι έτοιμος να ταράξει τα νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται εισηγήσεις να δώσει συνέντευξη που θα μιλήσει για όλα και για ολους, από τα εθνικά θέματα μέχρι τη Novartis . Και μάλιστα σε μια περίοδο που αθωώθηκε και ο στενός του συνεργάτης την περίοδο της κυβέρνησης του, Σταύρος Παπασταύρου. Όπως είναι φυσικό εάν προχωρήσει σε μια τέτοια συνέντευξη σε κυριακάτικη εφημερίδα δεν γίνεται να μην μιλήσει και για τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει ήδη προϊδεάσει εδώ και καιρό σε συνομιλητές του ότι δεν θα ψηφίσει τα μνημόνια ή τουλάχιστον δεν θα παραβρεθεί στην ψηφοφορία. Σταθερή όμως είναι και η στάση του όσον αφορά και τις σχέσεις με την Τουρκία. Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται πως επιμένει ότι δεν πρέπει να εμπιστευτούμε την γείτονα. Δεν πρέπει να μιλάς με πειρατές.. είναι το διαχρονικό μήνυμα του.

Να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες επιμένουν πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει επικοινωνία με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Άλλωστε είναι καλές οι σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΥΓ. 1 Πάντως εάν επιβεβαιωθεί ότι το επόμενο διάστημα δώσει συνέντευξη κάποιοι επιμένουν να συνδέουν μια τέτοια κίνηση και με την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή.

ΥΓ. 2 Παράλληλα η συνέντευξη μπορεί να έρθει και σε μια περίοδο που έχει δικαιωθεί πανηγυρικά ο στενός του συνεργάτης Σταύρος Παπασταύρου. Ένα πρόσωπο που τόσο στοχοποιήθηκε από τους πολιτικούς αντιπάλους ενώ στην περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν ένα από τα βασικά κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου με σημαντική συμβολή στις τότε διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωση του μετά την έκδοση της απόφασης για την υπόθεση Παπασταύρου ήταν ξεκάθαρος.

« Χρειάστηκαν 6 ολόκληρα χρόνια για να κερδίσει πίσω τη ζωή του ο Σταύρος Παπασταυρου.

Ρωτάω λοιπόν, ευθέως, τον κ. Τσίπρα : γιατί ενώ γνώριζε από την πρώτη στιγμή την αθωότητα του Παπασταύρου κατασκεύασε, μαζί με το παρακράτος του, κατηγορίες χωρίς ντροπή;

Ρωτάω τον κ. Τσίπρα, γιατί αφού εξευτέλισαν δημόσια έναν αθώο άνθρωπο, του ζήταγαν μετά κι ανταλλάγματα για να τον ..αποκαταστήσουν;

Ρωτάω τον κ. Τσίπρα , γιατί αντί να συγκρουσθούμε πολιτικά προτίμησε τη συκοφαντία και τη διαπόμπευση εμένα και των συνεργατών μου;

Λυπάμαι τον κ. Τσίπρα, γιατί επιδίωξε μια Ελλάδα- Μπανανία αντί για Πολιτεία και κράτος δικαίου.

Όμως, ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα, γιατί απέδειξε ότι στην πολιτική δικαιώνονται οι αρχές, οι αξίες, η σοβαρότητα και όχι η λάσπη.

Ναι λοιπόν κ. Τσίπρα, όπως σας είχα πει και τότε, “μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου”.Διαβάστε επίσης