-->
03.07.2022

Μόνο στο 15minutes.gr: Έξαλλος ο Λοβέρδος με επιλογή της Φώφης – Ποντάρει στον… Μητσοτάκη η Γεννηματά

Αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη η διαφαινόμενη απόφαση της Φώφης Γεννηματά να πάει πίσω χρονικά τις εκλογή για την ηγεσία του κόμματος.

Η εκλογή προέδρου με καθολική ψηφοφορία από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, σύμφωνα με τις ερμηνείες που δίνει η Χαριλάου Τρικούπη στο Καταστατικό, θα γινόταν το αργότερο έως τον προσεχή Νοέμβριο και δεν θα πραγματοποιούνταν μόνο σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός κήρυττε πρόωρες εκλογές.

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι φανερό πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα έκρινε και την μάχη της ηγεσίας: Αν το ΚΙΝΑΛ πήγαινε καλά και αύξανε τις δυνάμεις του, αυτομάτως η Φώφη Γεννηματά δεν θα αμφισβητούνταν. Αν δεν πήγαινε καλά και έμενε στάσιμο, η παραίτηση τα Φώφης Γεννηματά θα υπήρξε μια αυτονόητη –και αναπόφευκτη- πράξη.

Τώρα, όμως, η Χαριλάου Τρικούπη, αφήνει όμως να εννοηθεί πως η εκλογή προέδρου αναμένεται να γίνει αρχές του νέου έτους, με το αιτιολογικό ότι το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ είναι προγραμματισμένο για τον προσεχές φθινόπωρο.

Οι δελφίνοι του κόμματος, που πληροφορήθηκαν δια της πλαγίως τις προθέσεις της Φώφης, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχουν γίνει έξαλλοι!

Ιδίως ο Ανδρέας Λοβέρδος διαμηνύει πως δεν πρόκειται να δεχθεί καμία αναβολή των εσωκομματικών εκλογών και πως κανονικά, όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει, αυτές θα έπρεπε να επιταχυνθούν και να διεξαχθούν αμέσως μετά την υποχώρηση της πανδημίας, πιθανότατα και πριν το καλοκαίρι, σε περίπτωση που προχωρήσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο εμβολιασμός. Αντιδράσεις, όμως, προκαλούνται και από άλλους δελφίνους και στελέχη του περιβάλλοντός τους.

Είναι φανερό, πάντως, πως η Χαριλάου Τρικούπη, ποντάρει σε πρόωρες εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να μετατεθούν για αργότερα οι εκλογές για την θέση προέδρου στο κόμμα!


Διαβάστε επίσης