-->
22.10.2021

Μόνο στο 15minutes.gr: Γιατί «χτύπησε» τώρα ο Σαμαράς – Η αποστρατεία και το «plan B»

Γιατί χτύπησε τώρα ο Αντώνης Σαμαράς, τι επιδιώκει, που αποσκοπεί; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται τις τελευταίες ώρες πάνω από το «γαλάζιο στρατόπεδο» και όχι μόνο.

Ο πρώην πρωθυπουργός αυτήν την φορά δεν έμεινε μόνο στα εθνικά θέματα, αλλά άνοιξε ιδεολογική συζήτηση. Mίλησε για το πως είναι πραγματική διεύρυνση ενός κόμματος κατά τον ίδιο και όχι να μετακινείται το κόμμα σε ένα άλλο όπως υποστήριξε.

Ακόμα απάντησε για το αν ήταν επιτυχημένος ο ανασχηματισμός, τη δύναμη του βέτο αλλά και τη σχέση του με τον Κώστα Καραμανλή.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είπε αυτά που πιστεύει» λένε οι συνεργάτες του. Γιατί όμως τώρα; «Μα τώρα έχουν ανοίξει αυτά τα θέματα», απαντούν οι ίδιες πηγές.

Πράγματι, ο πρώην πρωθυπουργός έχει σταθερές απόψεις αλλά η παρέμβαση αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν.

Σε μια περίοδο που τα σενάρια περί αποστρατείας των παλαιών κορυφαίων στελεχών και πόσο μάλλον ακόμα και πρώην πρωθυπουργών, όπως ο ίδιος ή ο Κώστας Καραμανλής έχουν φουντώσει, φαίνεται πως θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα.

Πώς δηλαδή, τουλάχιστον όσον αφορά τον ίδιο, δεν επιθυμεί να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν.

Με άλλα λόγια απαντάει εκ των προτέρων σε όσους διακινούν σενάρια αποστρατείας.

Αν μάλιστα συνεχιστούν αυτές οι διαρροές τότε οι μυημένοι επιμένουν πως υπάρχει και «plan Β» που περιλαμβάνουν περισσότερες τροχιοδεικτικές βολές προς την ηγεσία.

Αυτό όμως, που ίσως δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι είναι πως την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είναι πιο ισχυρός από πότε.

ΥΓ. 1 Για να ξέρετε κυβερνητικά στελέχη όταν ερωτώνται για την παρέμβαση Σαμαρά εκφράζουν την πάγια άποψη πως ένας πρώην πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του.

ΥΓ. 2 Ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε θόρυβο λίγο πριν τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων της ΝΔ ενώ έπεται και το Συνέδριο του κόμματος.

ΥΓ.3 Είναι ξεκάθαρο πως ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί να διατηρήσει τις δυνάμεις του σε επίπεδο οργανώσεων και σε στελεχιακό δυναμικό.

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης