-->
28.03.2023

Μόνο στο 15minutes.gr: Γιατί «επιστρατεύτηκε» άρον – άρον ο Γιάννης Οικονόμου στη Βουλή –  Δυσφορία για Βρούτση – Όλο το παρασκήνιο

Έκπληξη προκάλεσε σε παλιούς κοινοβουλευτικούς η παρουσία του Γιάννη Οικονόμου στην Βουλή, λίγο μετά την παραληρηματική τοποθέτηση του Γιάννη Ραγκούση κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε σχέση με τον Παύλο Πολάκη και την όλη του στάση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν είχε αναφέρει μεταξύ άλλων «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες».

Ο Γιάννης Βρούτσης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είχε απαντήσει στον Γιάννη Ραγκούση αλλά μόνο ενθουσιασμό δεν έφερε στους γαλάζιους βουλευτές με το χειροκρότημα να είναι χλιαρό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου που έβλεπαν την εικόνα της Βουλής επιστράτευσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκε στη Βουλή και ζήτησε τον λόγο.

«Καλέσατε τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουνε επικαλούμενος μια φράση που έχει ειπωθεί πριν 60 χρόνια. Σήμερα έγιναν 4 φασιστικές, τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον της Ελληνικής Αστυνομίας και ενός δημοσιογράφου. Η παράταξη αυτή έχει πληρώσει με βαρύ αίμα την τρομοκρατία και είναι πολύ επικίνδυνο αυτό που κάνετε. Όχι όμως, εμείς δεν θα πέσουμε στην παγίδα να φλερτάρετε με τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «σκόπιμη και μεθοδευμένη τακτική που γυρίζει τη χώρα στο παρελθόν του διχασμού».

«Είναι βασική επιλογή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να καταστροφολογούν, να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα, να διχάζουν και να μεμψιμοιρούν. Εμείς προφανώς δεν θα τον παρακολουθήσουμε και δεν θα πέσουμε στην παγίδα του αλλά θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ψύχραιμα, κυβέρνηση και ΝΔ θα μείνουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας που είναι να κρατάμε τους πολίτες ενωμένους και να δίνουμε λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Παραποιήσατε και διαστρεβλώσατε τα όσα είπα. Αν δεν ανακαλέσετε, θα προσφύγω στην δικαιοσύνη. Εμείς είμαστε εναντίον κάθε μορφής τρομοκρατίας και εναντίον των τρομοκρατών τους οποίους καταδικάζουμε απόλυτα. Άρα δεν μπορεί να τα λέτε αυτά», ήταν η αντίδραση του Γιάννη Ραγκούση.

ΥΓ. Η παρουσία αλλά κυρίως η αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου στη Βουλή δείχνει πως έχει μπει για τα καλά στο «κουστούμι» του κυβερνητικού εκπροσώπου και το κυριότερο έχει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργικού γραφείο.

Εν ολίγοις, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος στα όσα υποστηρίζει βγάζει αντανακλαστικά και στιβαρότητα.

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης