-->
08.08.2022

Μόνο στο 15minutes.gr: Η Εύα Καϊλή δεν είναι η μόνη που «συμπαθεί Κυριάκο»! Τι γίνεται στη Χαριλάου Τρικούπη

Αίσθηση προκάλεσαν στο πολιτικό σύστημα τα καλά λόγια που είχε η Εύα Καϊλή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, διαφοροποιούμενη ευθέως από την ακραία ρητορική και το «αντιδεξιό» κλίμα της Φώφης Γεννηματά.

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα», παρομοίωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Εμμανουέλ Μακρόν, εκτιμώντας πως ανήκει στη φιλελεύθερη ομάδα παρά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα!

«Στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται ως social liberal. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Περισσότερο ανήκει σε αυτόν τον χώρο», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη, όταν κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο ίδιος έχει χτίσει μια πολύ καλή σχέση με τον Μακρόν. Το κόμμα του Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στην πτέρυγα «renew»». Και συμπληρώνει: «Αν ο ίδιος ο Κυριάκος μπορούσε να επιλέξει, θα κατέληγε στο κόμμα του Μακρόν».

Σε άλλη ερώτηση, μάλιστα, δεν έκρυψε τη συμπάθειά της στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Υπάρχουν βέβαια θετικά. Εκτιμώ ότι έχει διαχειριστεί πολλές αβεβαιότητες και πολλές κρίσεις. Τόσο με την πανδημία όσο και με την Τουρκία. Εκτιμώ ότι το σύνολο έχει θετικό πρόσημο και μάλιστα στις Βρυξέλλες η Ελλάδα ακούγεται ως θετικό παράδειγμα στη διαχείριση της πανδημίας», είπε, τονίζοντας σε άλλο σημείο: «Έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να προσεγγίσει το Κέντρο. Άλλωστε έχει συμπεριλάβει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη δική του ομάδα. Οι προθέσεις του είναι να «ακουμπήσει» το Κέντρο. Αλλά το κέντρο βάρος της δικής του παράταξης παραμένει στον χώρο των Χριστιανοδημοκρατών».

Η Εύα Καϊλή, με τα όσα είπε στη συνέντευξή της, αλλά και τη στήριξη που προσφέρει στον Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του κόμματος, προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στη Χαριλάου Τρικούπη. Πολύ περισσότερο που δεν είναι η μόνη που έχει τις απόψεις αυτές. Στην ίδια κατεύθυνση-δύσκολα κρύβουν τη συμπάθειά τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρότι ανήκουν σε άλλο κόμμα, ακόμα και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε μια τέτοια κατεύθυνση, πχ, είναι –πάντα σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν συνάδελφοί τους- η Χαρά Κεφαλίδου, βουλευτής Δράμας, του «κλίματος Βενιζέλου», που επίσης στις εσωκομματικές εκλογές στηρίζει Ανδρέα Λοβέρδο.

Ακόμα-ακόμα και η Νάντια Γιαννακοπούλου φέρεται να είναι στην ίδια κατεύθυνση, παρότι δεν έχει λάβει θέση για το τι θα κάνει στις εκλογές για την ηγεσία. Δεν χρειάζεται, βεβαίως, να πούμε ότι «συμπάθεια στον Κυριάκο» δείχνει και ο εκπρόσωπος Τύπου Κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής Σπύρος Καρανικόλας, για τον οποίο η Φώφη Γεννηματά έχει δώσει εντολή να μην εμφανίζεται πλέον στα κανάλια!


Διαβάστε επίσης