-->
01.08.2021

Μόνο στο 15minutes.gr: Η Μενδώνη, οι επιλογές και… η ποσόστωση – Τι θα κρίνει την τελική απόφαση Μητσοτάκη 

Το πρόβλημα με την Λίνα Μενδώνη είναι περισσότερο σύνθετο από ό,τι φαίνεται. Γιατί δεν είναι μόνο η αποπομπή της που μπορεί να προκαλέσει νέα κρίση στην κυβέρνηση, αλλά και η αντικατάστασή της.

Με δεδομένο ότι η υπουργός Πολιτισμού συνδέεται με κορυφαία στελέχη της Κεντροαριστεράς τα οποία στήριξαν και στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα τεθεί ζήτημα… ποσόστωσης.

Είναι σίγουρο ότι θα απαιτήσουν να τοποθετηθεί δικός τους άνθρωπος στη νευραλγική αυτή θέση, η οποία, εκτός από τον πολιτισμό, έχει αυξημένες αρμοδιότητες και στο έργο του Ελληνικού.

Αντιλαμβάνεστε τη δυσκολία αυτής της εξίσωσης με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Αν δηλαδή τοποθετηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού πρόσωπο που δεν ανήκει στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, τότε θα ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων.

Στο Μαξίμου αν και επιχειρούν να διαχειριστούν την κρίση με το σκάνδαλο Λιγνάδη, κυβερνητικά στελέχη εμφανίζονται στα κανάλια διακηρύσσοντας αντικρουόμενες θέσεις.

Χαρακτηριστική στη κατεύθυνση αυτή είναι η διάταση απόψεων ανάμεσα στον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος υποστήριξε δημόσια ότι η κυβέρνηση εξανάγκασε σε παραίτηση τον Λιγνάδη ενώ η αρμόδια υπουργός είπε ότι παραιτήθηκε από μόνος του.

Στο μεταξύ δεν αποκλείεται να ξεσπάσει νέο σκάνδαλο εξαιτίας της εμπλοκής ενός προσώπου που συνδέεται με την κυβέρνηση και είναι διαχειριστής της μίας εκ των δύο ΜΚΟ που πήγαιναν προσφυγόπουλα στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για προβεβλημένη γυναίκα, η οποία μαζί με δύο ακόμα Έλληνες και έναν ξένο εμφανίζονται ως διαχειριστές της ΜΚΟ.

ΥΓ. Όλο και αυξάνονται οι βουλευτές της ΝΔ που ζητούν από τη Λίνα Μενδώνη να παραιτηθεί από την θέση της στο υπουργείο Πολιτισμού.Διαβάστε επίσης