-->
12.04.2024

Μόνο στο 15minutes.gr: KINΑΛ – debate – Οι ερωτήσεις που φοβούνται τα φαβορί! – Ποιοι κάνουν… εντατικό φροντιστήριο

Εντατικό φροντιστήριο κάνουν από χθες οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ ενόψει του αποψινού ντιμπέιτ.
Με δεδομένο ότι το σώμα που θα πάει να ψηφίσει την Κυριακή είναι ήδη αποφασισμένο για το ποιον από τους υποψηφίους θα υποστηρίξει, το ζητούμενο για τους υποψηφίους είναι να μην κάνουν το λάθος. Ιδίως για εκείνους τους υποψηφίους που αποτελούν τα δυο από τα τρία φαβορί για την είσοδο στον Β΄ Γύρο.
Ο λόγος για τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς το τρίτο φαβορί, ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ. Αντιθέτως, οι Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης, θα αξιοποιήσουν το ντιμπέιτ προκειμένου να υπογραμμίσουν την παρουσία τους τόσο σε όσους προσέλθουν να ψηφίσουν την Κυριακή, όσο και στα ευρύτερα κοινά.
Τι φοβούνται οι Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος;
-Τις ερωτήσεις των τριών δημοσιογράφων: Γιώργος Κουβαράς, Τάσος Παππάς και Παύλος Τσίμας, με συντονίστρια την Ανδριάννα Παρασκευοπούλου.
-Τις απευθείας ερωτήσεις του ενός υποψηφίου στον άλλο. Κάθε ένας από αυτούς  θα έχει τη δυνατότητα για μια ερώτηση ενός λεπτού σε όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί κι εκείνος να του απαντήσει σε ενάμισι λεπτό. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα σχολιασμού της απάντησης ενός υποψηφίου από έναν άλλο, αν εκείνος το επιθυμεί, για 45 δευτερόλεπτα.
 
Ποιες ερωτήσεις φοβούνται
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, για παράδειγμα, ανησυχεί για το ερώτημα γιατί η αρμόδια εισαγγελέας χαρακτήρισε λίγο πριν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ως παραγεγραμμένη πράξη τις κατηγορίες εναντίον του για το σκάνδαλο Νοβάρτις, χωρίς να προχωρήσει επί δυο χρόνια σε ανακριτικές πράξεις.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανησυχεί μήπως και πιεστεί για το ποιον θα ορίσει πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αν εκλεγεί.
 Η διαδικασία

Στις 10 το βράδυ, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί το ντιμπέιτ ων πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα απαντήσουν με αλφαβητική σειρά, εντός ενενήντα δευτερολέπτων, σε ερωτήσεις ισάριθμων θεματικών κύκλων στα ερωτήματα των δημοσιογράφων Γιώργου Κουβαρά, Τάσου Παππά και Παύλου Τσίμα, ενώ συντονίστρια θα είναι η παρουσιάστρια του δελτίου της ΕΡΤ Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Οι θεματικές ενότητες θα αφορούν τη διαχείριση κρίσεων, τη δημοκρατία , τους θεσμούς και τη θέση του ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό. Θα υπάρχει δε και μια ελεύθερη ερώτηση προς τους υποψηφίους.

 Ο Γιώργος Παπανδρέου

Ανοιχτό Διάλογο με νέους, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΡΟΜΑΝΤΣΟ, Αναξαγόρα 3-5, στις 8 το βράδυ, θα έχει ο Γιώργος Παπανδρέου, που δεν θα συμμετάσχει στο ντιμπέιτ των πέντε υποψηφίων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.Διαβάστε επίσης