-->
24.04.2024

Μόνο στο 15minutes.gr – Lockdown: Κομμωτήρια – βιβλιοπωλεία ανοίγουν Δευτέρα – Το σχέδιο επανεκκίνησης της αγοράς με sms και click away

Το lockdown χαλαρώνει. Κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία ανοίγουν πρώτα τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου. Από εκεί και πέρα υπάρχει σχέδιο επανεκκίνησης της αγοράς με sms και κόφτη στο

Μπορεί τα κρούσματα να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων να πήγε, τελικά για την Παρασκευή, γεγονός που δείχνει πως η κατάσταση είναι σε κομβικό σημείο, ωστόσο η κυβέρνηση έχει έτοιμο έναν οδικό χάρτη επανεκκίνησης των δραστηριοτήτων της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Εάν οι λοιμωξιολόγοι την Παρασκευή ανάψουν το πράσινο φως για την σταδιακή άρση των μέτρων, τότε τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, θα μπορεί να ανοίξουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία, με ραντεβού και κανόνες.

Εάν μέχρι την Παρασκευή τα κρούσματα μείνουν κάτω από 2.500 ημερησίως τότε θα μπορούσε τη Δευτέρα να ανοίξει όλο το εμπόριο αλλά σε πρώτη φράση με παραγγελίες εκτός (click away), κάτι που όμως δεν φαίνεται εφικτό.

Δηλαδή να παραγγέλνει κάποιος, να προπληρώνει και να πηγαίνει στο κατάστημα να παραλαμβάνει αφού πρώτα έχει κλείσει ραντεβού.

Εάν όμως τα κρούσματα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο, τότε το λιανεμπόριο θα ανεβάσει ρολά μια εβδομάδα μετά, δηλαδή στις 29 Μαρτίου.

Εκεί θα ακολουθηθεί είτε η μέθοδος του click in shop, δηλαδή αγορές με ραντεβού είτε να δουλέψει κανονικά η αγορά και οι υποψήφιοι πελάτες να μπορούν να μετακινηθούν μέσω του 3ωρου μηνύματος στο 13032, για μια φορά την ημέρα. Εν ολίγοις θα πρόκειται για ένα sms- κόφτη ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε εμπορικούς δρόμους και εξωτερικούς χώρους.

Φυσικά θα ισχύουν τα μέτρα και οι κανόνες ασφαλείας με ένα άτομο ανά 25 τ.μ. μέσα στα καταστήματα.

Εστίαση

Στο κομμάτι της εστίασης τα ρολά θα ανέβουν στις 15 Απριλίου και αρχικά σε εξωτερικούς χώρους και μόνο με καθήμενους σε τραπέζια.

Η κυβέρνηση θέλει να έχουν ανοίξει πριν το Πάσχα ώστε εάν όλα εξελιχθούν ομαλά να μπορούν να επιτραπούν και οι μετακινήσεις στα χωριά.Διαβάστε επίσης