-->
20.01.2022

Μόνο στο 15minutes.gr: Μάχη μέχρις εσχάτων «προεδρικών» και «Ομπρέλας» για τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ και του …Τσίπρα!

Μάχη μέχρις εσχάτων για τον έλεγχο του κόμματος, αλλά και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα, δίνουν στην Κουμουνδούρου οι «προεδρικοί» (Κίνηση Μελών» και η «Ομπρέλα», με ρυθμιστικό ρόλο να παίζει ως «ενδιάμεση λύση» Η ΡΕΝΕ!

Είναι η πρώτη φορά που δείχνει πως μπορεί να αμφισβητηθεί η λεγόμενη «προεδρική πλειοψηφία», καθώς υπάρχει διάσπαση του μετώπου που στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα:

-Η προεδρική πλειοψηφία έχει διασπαστεί: Αρχικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συγκρότησε το «Αριστερό Δίκτυο», ως μια ενδιάμεση τάση, που θα έπαιζε ρόλο μπαλαντέρ μεταξύ της «Κίνησης Μελών» και των «53+», ωστόσο τα κορυφαία του στελέχη (Δημήτρης Βίτσας, Έφη Καλαμαρά, Κώστας Πουλάκης κα) συστρατεύθηκαν πλέον με τους «53+» στην «Ομπρέλα». Εν συνεχεία, από την «Κίνηση Μελών» διασπάστηκε η ΡΕΝΕ (Αντώνης Κοτσακάς, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης),με αποτέλεσμα η «Κίνηση Μελών» να αποδυναμωθεί και άλλο.

-Η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα, οι «53+», ενδυναμώθηκαν αρκετά, μετά τη συμπόρευση μαζί της των στελεχών του «Αριστερού Δικτύου», αλλά κυρίως από τους λεγόμενους «βαρώνους» του κόμματος, τον Νίκο Βούτση, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Νίκο Φίλη, αλλά και τον Γιάννη Δραγασάκη, έστω και αν δεν εντάχθηκε οργανικά στην «Ομπρέλα».

Ποιος θα κατορθώσει να αποτελέσει την πλειοψηφία στο κόμμα στο επόμενο Συνέδριο του κόμματος, όποτε και αν αυτό γίνει;

Αυτή τη στιγμή οι «προεδρικοί» της «Κίνησης Μελών», παρά τις αποχωρήσεις, μοιάζουν ως το φαβορί. Για πρώτη φορά, ωστόσο, με την «Ομπρέλα», η «εσωκομματική αντιπολίτευση» δείχνει ικανή να κερδίσει την πλειοψηφία, ιδίως εάν συνεργαστεί με την ΡΕΝΕ ή κερδίσει και ορισμένους «πασοκογενείς».

Η κατάκτηση της πλειοψηφίας, πάντως, από την «Ομπρέλα» εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την απαρχή της προσπάθειας για μετακίνηση του Αλέξη Τσίπρα στις θέσεις των «53+» ή για ευθεία αμφισβήτησή του. Δεν είναι τυχαίο, όπως αποκαλύψαμε, πως ο Αλ. Τσίπρας αρχίζει να εξετάζει την απευθείας εκλογή του από τη βάση, η οποία και αποτελεί την πραγματική του δύναμη.Διαβάστε επίσης