-->
23.04.2021

Μόνο στο 15minutes.gr: Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ – «Μπαϊράκι» Βούτση, Τσακαλώτου, Φίλη, Δρίτσα κατά Τσίπρα – Πυρ κατά Πολάκη!

Θα μπορούσε να το ονομάσει κανείς και «μίνι ανταρσία» αυτό που έγινε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης!

Μετά τη δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα, τέσσερα στελέχη της «Ομπρέλας» έλαβαν το λόγο και έκαναν λόγο για «αρχηγικό κόμμα» και για έλλειψη εσωκομματικής δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε θέμα για τη διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη και του Θοδωρή Δρίτσα στην Βουλή για το Ελληνικό, επιμένοντας πως το πολιτικό κέντρο που υπάρχει (και στο οποίο συμμετέχει σύσσωμο το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) αποτελεί αποφασιστικό όργανο.

Αμέσως μετά οι Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας έλαβαν το λόγο, αφήνοντας αιχμές για την εσωκομματική λειτουργία και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων, ζητώντας για τέτοια σοβαρά θέματα όπως το Ελληνικό, να συζητούνται σε επίπεδο Πολιτικού Συμβουλίου και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου και να λαμβάνονται οι αποφάσεις!

Πυρ ομαδόν κατά Πολάκη!

Στο Πολιτικό Συμβούλιο, πάντως, υπήρξε και πυρ ομαδόν κατά του Παύλο Πολάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του 15minutes τέσσερα τουλάχιστον στελέχη (Νίκος Μπίστης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης και Πέτρος Λάμπρου) ζήτησαν να υπάρξει στο κείμενο συμπερασμάτων που θα δημοσιοποιηθεί την Πέμπτη έμμεση πλην όμως σαφής καταδίκη του Παύλου Πολάκη. Η πρότασή τους δεν έγινε δεκτή, στο όργανο ωστόσο υπήρχε σαφή καταδίκη του Σφακιανού!
Διαβάστε επίσης