-->
14.06.2024

Μόνο στο 15minutes.gr: Ο δύσκολος δρόμος του Δένδια και η επόμενη μέρα στη ΝΔ 

Η απόφαση του Νίκου Δένδια να σηκώσει τους τόνους απέναντι στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, με αφορμή τα όσα είπε, οδήγησε ουσιαστικά στην αποπομπή του από την κοινοβουλευτική ομάδα, όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή το 15minutes.
Η κίνηση του Δένδια του έδωσε επιπλέον πόντους με τον υπουργό Εξωτερικών να ενισχύσει όχι μόνο το κεντρώο προφίλ του αλλά και τον ηγετικό ρόλο του.
Άλλωστε, μετά και την στάση του μέσα στην Κωνσταντινούπολη αλλά και τώρα με την θέση που πήρε στο θέμα Μπογδάνου έχει ανοίξει για τα καλά περπατησιά εντός της ΝΔ ενώ η δημοφιλία του καταγράφει υψηλά ποσοστά.
Από εδώ και πέρα όμως ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του υπουργού Εξωτερικών; 
Ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία της ΚΟ της ΝΔ δεν είδε με καλό μάτι που «άδειασε» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ενώ δεν απάντησε καθόλου στο ΚΚΕ και όσα προκλητικά είπε ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος ο κ. Θανάσης Παφίλης
«Μπορεί ο Κων. Μπογδάνος να έκανε λάθος με την τοποθέτηση του αλλά η στάση Δένδια ήταν μονόπλευρη» λένε και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους βουλευτές της ΝΔ στις κατ’ ίδιαν συζητήσεις.
Την ίδια ώρα δέχθηκε χτυπήματα τόσο κυρίως από τον Άδωνι Γεωργιάδη που τόνισε ότι η ΝΔ έχει πρόεδρο όσο και από τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη που είπε ότι φαντάζεται πως  η δήλωση του Νίκου Δένδια με τη δήλωση πως «είναι απαράδεκτη η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη», δεν αφορούσε μόνο τα όσα είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος,  αλλά και τη «συμπαράταξη» του ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο Νίκος Δένδιας έμπειρος γαρ είδε χθες το πρωί πως εξελισσόταν η κατάσταση και με ανάρτηση του ξεκαθάρισε πως είναι σε πλήρη συνεργασία με τον πρωθυπουργό και σημείωσε πως κατανοεί την ανάγκη (κατ’ εξοχήν) του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω απόλυτης ένδειας πολιτικής πρότασης, να προσπαθεί να οικοδομήσει μία εικόνα διαφοροποίησής μου από τον πρωθυπουργό, σε μία σειρά θεμάτων.
Απαντώντας έτσι έστω και έμμεσα και στον Αδωνι Γεωργιάδη ενώ έριξε τα βέλη του και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το βασικό ζήτημα για το Νίκο Δένδια, εάν έχει καταλήξει στον στόχο του προσβλέποντας υψηλότερα, είναι ότι την πρωτοβουλία των κινήσεων την έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης- όπως δείχνουν τα πράγματα και οι δημοσκοπήσεις -και θα την έχει για πολύ καιρό ακόμα.


Διαβάστε επίσης