-->
29.05.2022

Μόνο στο 15minutes.gr : Ο Νίκος Ανδρουλάκης «τρέχει» να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για το ΚΙΝΑΛ – Το παρασκήνιο της απόφασης 

Ακόμα και τις επόμενες ώρες μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και ουσιαστικά του ΠΑΣΟΚ.
Μπορεί να αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος αλλά από ότι φαίνεται επισπεύδει την απόφαση του.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αν και είχε αποφασίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του τον Σεπτέμβριο, ακολουθώντας την στρατηγική να εμφανιστεί ο ίδιος ως ο «εκλεκτός» αφήνοντας την Φώφη Γεννηματά με τον Ανδρέα Λοβέρδο να κονταροχτυπιούνται αλλάζει άρδην τακτική.
Φαίνεται ότι οι συνυποψήφιοι του που έχουν ανακοινώσει ήδη τις προθέσεις τους κερδίζουν έδαφος και ασκούν πίεση πλέον και στον ίδιο.
Έτσι οι εισηγήσεις που δέχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης από τους συνεργάτες του είναι να βγει και επίσημα μπροστά ώστε να περιχαρακώσει και τα «πράσινα» στελέχη που τον στηρίζουν ή τον στήριζαν αφού το τελευταίο διάστημα κάποιοι ακολούθησαν τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Επίσης δεν μπορεί κανένας να προεξοφλήσει πως θα είναι η κατάσταση τον Σεπτέμβριο, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός της ανακοίνωσης, με την πανδημία και την μετάλλαξη Δέλτα.
Έτσι, αν περίμενε υπήρχε κίνδυνος να καεί η υποψηφιότητα του μέσα σε υγειονομικές συνθήκες που μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα. Ακόμα και του πότε θα στηθεί η κάλπη των εσωκομματικών εκλογών.
Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά με το που θα μπει ο Σεπτέμβριος να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών, κάτι που πλέον αναμένεται να ζητήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την επισημοποίηση της υποψηφιότητας του, ώστε να μην αφήσουν χώρο στην Φώφη Γεννηματά.
Διαβάστε επίσης