-->
22.09.2021

Μόνο στο 15minutes.gr: Ο Τσίπρας ετοιμάζει ανασχηματισμό τομεαρχών αντί για Συνέδριο!

Με την ηρεμία πριν την καταιγίδα μοιάζει η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ιδίως στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, κάτι που αυτή τη στιγμή είναι και  το πιθανότερο σενάριο.

Εφόσον η πανδημία επιμείνει, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως έχει γράψει το 15Minutes.gr, δεν θα προκηρύξει Συνέδριο του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα δεν θα μείνει και με σταυρωμένα χέρια, καθώς θέλει να ανανεώσει την ηγετική ομάδα, να ενισχύσει το προσωπικό του γραφείο στην Κουμουνδούρου, αλλά και να πρεσάρει περισσότερο την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο αυτό δέχεται ήδη εισηγήσεις να προχωρήσει σε ανασχηματισμό των τομεαρχών του κόμματος, που παίζουν το ρόλο του σκιώδους υπουργού.

Ο χρόνος του ανασχηματισμού των τομεαρχών σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι θα κάνει ο πρωθυπουργός εντός του φθινοπώρου, σε περίπτωση πάντα που δεν επιλέξει τις πρόωρες κάλπες.

Το ερώτημα είναι εάν ο Αλέξης Τσίπρας, εκτός από τον ανασχηματισμό των τομεαρχών, επιλέξει να εκλέξει και νέα ηγετική ομάδα, χωρίς αυτή να προκύπτει από αποφάσεις Συνεδρίου-εξέλιξη που αν υπάρξει, θα ανοίξει για τα καλά  τον ασκό του Αιόλου στην Κουμουνδούρου.

 Διαβάστε επίσης