-->
22.01.2022

Μόνο στο 15minutes.gr: Οι Γενικοί Γραμματείς που θα πολιτευθούν – Πότε πρέπει να παραιτηθούν (Όλα τα ονόματα)

Ανεξάρτητα από τον χρόνο των εκλογών μια ομάδα κυβερνητικών στελεχών, εάν θέλει να διεκδικήσει μια έδρα στην επόμενη Βουλή, θα πρέπει να παραιτηθεί από τα πόστα της 18 μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας.

Πρόκειται για τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς των υπουργείων που μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 θα πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις τους εάν μπουν στην μάχη του σταυρού.

Μεταξύ άλλων, για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ακούγεται ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Χρήστος Τριαντόπουλος στην Μαγνησία. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κινείται ήδη στο νόμο ενώ τρέχει και το πρόγραμμα αποζημίωσης των περιοχών που επλήγησαν στην Θεσσαλία από τον Ιανό.

Ακόμα ο γραμματέας Πρώτης Υποδοχής στο υπουργείο Μετανάστευσης  Μάνος Λογοθέτης εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στην μονοεδρική της Σάμου.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ακόμα δεν έχει αποφασίσει αν θα δώσει ξανά την μάχη του σταυρού. Στις εκλογές του 2019 είχε κατέβει στην Α’ Αθήνας ενώ στο τραπέζι είναι και η Εύβοια.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου επίσης μπορεί να είναι υποψήφιος στην Αργολίδα.

Ο γενικός γραμματέας Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος το 2019 αποσύρθηκε τελευταία στιγμή από τα ψηφοδέλτια του Βορείου Τομέα, μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου τον είχε ορίσει αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου. Ίσως αυτή την φορά ο πρώην δήμαρχος Μελισσίων είναι υποψήφιος.

Τέλος, ο μέχρι πρότινος γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης που έχει προωθηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, όλα δείχνουν πως θα είναι υποψήφιος στην Φλώρινα όπου σπούδαζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα αναμένονται αλλαγές στις θέσεις των Γενικών Γραμματέων που κάποιες από αυτές θα έχουν να κάνουν με ενδεχόμενες υποψηφιότητες στις επόμενες εκλογές.Διαβάστε επίσης