-->
12.05.2021

Μόνο στο 15minutes.gr: Οι «καραμπόλες» και ο μεγάλος χαμένος του ανασχηματισμού

Ο ανασχηματισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη την Δευτέρα επιφύλαξε εκπλήξεις, καραμπόλες της τελευταίες στιγμής και ένα μεγάλο χαμένο. Οι αλλαγές για το νέο κυβερνητικό σχήμα είχαν κλείσει ουσιαστικά από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού κρατούσαν τα στόματα τους ερμητικά κλειστά με τις διαρροές να είναι περιορισμένες.

Μεταξύ των σκέψεων ήταν στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος να τοποθετηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και στην θέση να πάει ο Κώστας Σκρέκας.

Τελικά αποφασίστηκε ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Κωστή Χατζηδάκη. Μάλιστα το 2012 είχε περάσει και από το Ανάπτυξης ως υπουργός την τελευταία περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά.

Παράλληλα από το υπουργείο Ενέργειας αποχώρησε και ο υφυπουργός Δημήτρης Οικονόμου που για πολλούς πλήρωσε και την συμπεριφορά του στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου πριν από τα Χριστούγεννα για το χωροταξικό όπου δεν έγινε δεκτή καμία τροπολογία των γαλάζιων βουλευτών παρά τις εκ του αντιθέτου δεσμεύσεις.

Ακόμα καραμπόλα φαίνεται να υπήρξε και στα υπουργεία Εξωτερικών, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής και βουλευτής της Α’ Αθηνών Άγγελος Συρίγος προορίζονταν για μια θέση στο υπουργείο Εξωτερικών αλλά τελικά βρέθηκε στο υπουργείο Παιδείας.

Στον πρώτο σχεδιασμό σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για το Παιδείας προορίζονταν ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου που τοποθετήθηκε, στο τέλος, υφυπουργός στο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έμεινε με την χαρά

Ο μεγάλος χαμένος του ανασχηματισμού ήταν ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα είχε κλειδώσει για το Τουρισμού αλλά το γεγονός ότι μέρες πριν μεγάλη διαφημιστή εταιρία διακινούσε την είδηση όπως λένε οι κακές γλώσσες είχε σαν αποτέλεσμα να μην διαδεχθεί τελικά τον Χάρη Θεοχάρη που διασώθηκε την τελευταία στιγμή.

Στο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν τον ανασχηματισμό, συζήτησαν το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος το Υγείας αλλά τελικά το τετ α τετ που είχε το πρωί της Κυριακής ο Βασίλης Κικίλιας με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, κλείδωσε την παραμονή του εκεί. Με παράλληλη αναβάθμιση όμως του Βασίλη Κοντοζαμάνη σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας από υφυπουργό.Διαβάστε επίσης