-->
03.07.2022

Μόνο στο 15minutes.gr: Οι περιφέρειες που θα κρίνουν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – Ποιος προηγείται και που 

Μπορεί οι πρώτες κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ να είναι στις 5 Δεκεμβρίου και οι υποψήφιοι, σιγά -σιγά να ξεδιπλώνουν τις στρατηγικές τους, αλλά τα επιτελεία ήδη μετρούν τις δυνάμεις τους σε όλη την χώρα.
Η υποψηφιότητα Παπανδρέου ήδη, έχει αλλάξει τα δεδομένα στη Δυτική Ελλάδα. Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία φαίνεται πως γέρνουν προς τον πρώην πρωθυπουργό. Πρόκειται για μια περιοχή, που ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε προβάδισμα, χωρίς να ξεγράψει κάποιος τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά η Αχαΐα είναι η γενέτειρα των Παπανδρέου.
Να σημειωθεί πως ο Μιχάλης Κατρίνης που εκλέγεται στην Ηλεία, δεν έχει εκδηλωθεί, με κάποιους να υποστηρίζουν πως έχει ανοιχτή γραμμή με τον Νίκο Ανδρουλάκη χωρίς όμως να σημαίνει και κάτι.
Η μάχη της Αθήνας 
Στην Α’ Αθηνών ο Παύλος Γερουλάνος έχει ισχυρά ερείσματα, άλλωστε είχε κατέβει υποψήφιος δήμαρχος και είχε καταγράψει διπλάσιο ποσοστό, αντιστρόφως ανάλογο από αυτό του ΚΙΝΑΛ στην εν λόγω Περιφέρεια.
Ο Ανδρέα Λοβέρδος κρατάει δυνάμεις στην Α’ Αθηνών αλλά έχει ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στα βόρεια προάστια. Εκεί πάντως στα βόρεια, ερείσματα έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός επίσης έχει δυναμική στα δυτικά προάστια ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης στα νότια, όπου και ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει δυνάμεις, μέσω της Νάντιας Γιαννακόπουλου.
Τι γίνεται στον Πειραιά 
Για πολλούς, αστάθμητος παράγοντας είναι ο Πειραιάς. Και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι θεωρούν πως θα καταγράψουν καλά ποσοστά αλλά δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως ο Γιώργος Παπανδρέου με το ΚΙΔΗΣΟ είχε καταφέρει υψηλά ποσοστά στην Β’ Πειραιά.
Ανεβαίνοντας προς τα βόρεια, στη Φθιώτιδα και στην Λάρισα ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πέρασμα, μαζί του φαίνεται πως είναι και η Ευαγγελία Λιακούλη ενώ στον θεσσαλικό κάμπο ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ανεβάσει στροφές.
Στην Πελοπόννησο
Στην περιοχή της Αρκαδίας θα κονταροχτυπηθούν ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του Δημήτρη Ρέππα και ο Νίκος Ανδρουλάκης μέσω του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Στην Αργολίδα δυνάμεις έχει ο Παύλος Χρηστίδης από όπου μάλιστα κατάγεται.
Θεσσαλονίκη 
Η Θεσσαλονίκη και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα για την ώρα δεν έχει χαρτογραφηθεί, αν και κάποια πρόσωπα και κινήσεις βγάζουν τα πρώτα συμπεράσματα.
Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή υποστηρίζει με σθένος τον Ανδρέα Λοβέρδο, την ώρα που στην περιοχή έχει δυνάμεις και ο πρώην πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλοί υποστηρίζουν ότι κλείνει το μάτι στο Νίκο Ανδρουλάκη και κάποιοι άλλοι στον Ανδρέα Λοβέρδο.
Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου ποντάρει πολύ στις γειτονικές περιοχές, όπως Ξάνθη, Κομοτηνή και Σέρρες χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχει δυνάμεις και στη Θεσσαλονίκη.
Να σημειωθεί, όμως, πως στην Θεσσαλονίκη επιρροή έχει και ο έτερος υποψήφιος Χάρης Καστανίδης που εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Η έκπληξη όμως μπορεί να έρθει από τον Παύλο Χρηστίδη που έχει μηχανισμό στην Θεσσαλονίκη και η δυναμική αυτή φάνηκε και στο μέγεθος των υπογραφών στήριξης της υποψηφιότητας που είχε από την περιοχή.
Το παζλ της Κρήτης 
Η «τράπουλα» στην Κρήτη φαίνεται να ανακατεύεται. Εκεί, που ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται πως είχε κλειδώσει το νησί, η υποψηφιότητα Παπανδρέου ανατρέπει τα δεδομένα για πολλούς.
Μέσα σε όλο αυτό σκηνικό ο Βασίλης Κεγκέρογλου , ο οποίος στηρίζει τον πρώην πρωθυπουργό έχει ανοίξει μετωπική με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στο Ηράκλειο.
Πάντως κανένας δεν πρέπει να ξεγράψει τον Ανδρέα Λοβέρδο που αναμένεται να καταγράψει ικανοποιητικά ποσοστά στο νησί, όπως τουλάχιστον, υποστηρίζουν οι συνεργάτες του.
ΥΓ. 1 Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα φτάσουν όλοι οι υποψήφιοι στις κάλπες και δεν αναφερόμαστε στους Παπανδρέου, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη.
ΥΓ. 2 Η απόσυρση κάποιου υποψηφίου θα σημάνει και την στήριξη κάποιο άλλου από τους τρεις που «τρέχουν» την κούρσα.
ΥΓ. 3 Η μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες ευνοεί συγκεκριμένους υποψήφιους και όπως είναι φυσικό σε αυτή την περίπτωση η ανθρωπογεωγραφία δυνάμεων δεν θα παίξει κεντρικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης