-->
19.04.2021

Μόνο στο 15minutes.gr: Όλη η ΝΔ (και η κεντροδεξιά) απέναντι στον Κουφοντίνα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί οι σκληροί της ΝΔ από την πρώτη στιγμή να βγήκαν απέναντι στον Δημήτρη Κουφοντίνα και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για εκβιασμό απέναντι στο κράτος, αλλά ακολούθησαν και υπουργοί με «κεντρώο» προφίλ.

Όπως ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης που τη Δευτέρα με παρεμβάσεις τους υποστήριξαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ουσιαστικά την παράκαμψη των νόμων.

«Αντί κάποιοι να πιέζουν την κυβέρνηση να κάνει εξαίρεση για τον Κουφοντίνα, να τον πείσουν να σταματήσει την απεργία πείνας και να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει και να μην εκβιάζει την κυβέρνηση», σημείωσε αναφερόμενος στις εξελίξεις της υπόθεσης Κουφοντίνα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Πρόσθεσε δε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, πως «είναι ζήτημα νομιμότητας και όχι δεξιάς – αριστεράς, λιγότερης ή περισσότερης ευαισθησίας». Ο κ. Χατζηδάκης φέρνοντας ως παράδειγμα τους καταδικασμένους της Χρυσής Αυγής διερωτήθηκε: «Αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για τον Κουφοντίνα, εάν αύριο μεθαύριο για τον οποιοδήποτε λόγο κάνουν μια απεργία πείνας ο Ρουπακιάς και ο Μιχαλολιάκος, θα προτείνουν στην κυβέρνηση να υποχωρήσει και να παραβιάσει τη νομιμότητα; Ειλικρινά με ενδιαφέρει η απάντησή τους!».

«Κανένας δεν θέλει να πεθάνει κανένας άνθρωπος ότι και να έχει κάνει στη ζωή του ούτε υπάρχει κάποιο πνεύμα εκδίκησης», ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης προσθέτοντας ότι «από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να εκβιάζεται και μία Πολιτεία. Ιδιαίτερα όταν δεν έχουν ασκηθεί, ξαναλέω, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί όλα τα μέσα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Και κυρίως δεν μπορεί να εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά: να είναι κανείς και σωστά καταγγελτικός και καταδικαστικός απέναντι στη Χρυσή Αυγή και την ίδια στιγμή προς την άλλη πλευρά να υπάρχει μία διαφορετική κατεύθυνση. Εκτός αν δεν υπάρχει και εγώ κάνω λάθος».

Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει κεντροδεξιό προφίλ ενώ ο Κυριάκος Πιερρακάκης προέρχεται από το μεταρρυθμιστικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ και με τις παρεμβάσεις τους δεν απευθύνθηκαν μόνο προς το κέντρο της ΝΔ αλλά και σε ψηφοφόρους εκτός της ΝΔ που στις τελευταίες εκλογές στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιερρακάκης για Κουφοντίνα: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ουσιαστικά την κάμψη των κανόνων του κράτους δικαίου

«Είναι δομικά λανθασμένο η αξιωματική αντιπολίτευση να επενδύει πολιτικά σε αυτό το ζήτημα, γιατί έτσι ζητά ουσιαστικά την κάμψη των κανόνων του κράτους δικαίου. Η στάση αυτή κατά τη γνώμη μου ανοίγει μια κερκόπορτα νομιμοποίησης εκείνων που επιδιώκουν να πετύχουν μια φθορά των δημοκρατικών θεσμών συνολικά κι αποτελεί μια επένδυση στο διχασμό. Και αυτή είναι μια βαθιά επικίνδυνη επιλογή», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σχετικά στην υπόθεση Κουφοντίνα, μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών»

O κ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι «η δημοκρατία ούτε εκδικείται ούτε εκβιάζεται ούτε είναι a la carte. Το ότι δεν εκδικείται το αποδεικνύει στα 47 περίπου χρόνια της μεταπολίτευσης – και το τήρησε ακόμα και σε εκείνους που πήγαν να την καταλύσουν, ακόμα και σε εκείνους που είχαν το αίμα των παιδιών της στα χέρια τους. Ίσως ειδικά σε αυτούς να είναι που το απόδειξε». Πρόσθεσε δε ότι «ακριβώς αυτό είναι το κεκτημένο που πρέπει όλοι μαζί να διαφυλάξουμε. Ένα κράτος δικαίου που δεν είναι α λα καρτ, ένα κράτος δικαίου το οποίο δεν αλλάζει τους κανόνες του εκβιαζόμενο με οποιονδήποτε τρόπο – γιατί οι κανόνες του υπάρχουν για να μας προστατεύουν, ειδικά τους πιο αδύναμους ανάμεσα μας».

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι «ο νόμος τηρείται στον απόλυτο βαθμό και ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει νομικά μέσα στη διάθεση του που δύναται να αξιοποιήσει κι αυτό θεμελιώνεται κι από την ανακοίνωση της Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής». Οπότε εδώ, τόνισε, «κρατάω την παρότρυνση των συγγενών των ίδιων του των θυμάτων: οι οικείοι του να τον πείσουν να αλλάξει στάση και να κρατηθεί στη ζωή. Και είναι πολύ σπουδαίο που αυτό το μήνυμα έρχεται ειδικά από εκείνους που στερήθηκαν τη ζωή αυτών που αγαπούσαν από τις πράξεις του».

Όμως και ο Νίκος Δένδιας, που έχει πέρασμα στο κέντρο, τόνισε μεταξύ άλλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «στέκομαι δίπλα στους συγγενείς αυτών που δεν είχαν δικαίωμα επιλογής», παίρνοντας ξεκάθαρη θέση.
Διαβάστε επίσης