-->
12.05.2021

Μόνο στο 15minutes.gr: Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την Τζάκρη – Επίθεση και από την Αυγή!

Στην ουσία η Τζάκρη – λέει η Αυγή- είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν και όταν γίνει κυβέρνηση… θα εφαρμόσει δηλαδή το αρχικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας! «Άλλη φορά να προσέχουμε περισσότερο…», λέει ο διευθυντής της εφημερίδας Άγγελος Τσέκερης.

Οργή επικρατεί στην ηγεσία της Κουμουνδούρου για την Θοδώρα Τζάκρη, που έδωσε αφορμή στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να φέρει στη Βουλή διάταξη για αλλαγή της ψήφου των ελλήνων της διασποράς.

Η διάταξη βεβαίως δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ δεν την ψηφίζουν –και, συνεπώς, δεν συγκεντρώνονται οι απαιτούμενες 200 ψήφοι που απαιτούνται προκειμένου να αλλάξει ο ισχύον νόμος που ψηφίστηκε από 288 επί υπουργίας Τάκη Θεοδωρικάκου– ωστόσο η ζημιά που προκαλείται στο κόμμα της αξιωματικής είναι πολύ μεγάλη:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να χάσει και τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτει στην ομογένεια, ενώ εντείνεται η κατάσταση αλαλούμ που επικρατεί για τα στελέχη του.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, παρά τη δυσαρέσκεια που υπήρχε για την Θεοδώρα Τζάκρη από την προσωπική επίθεση –με ανοίκειους χαρακτηρισμούς- κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη-, τις ανέθεσε την ευθύνη για την ψήφο των ομογενών, καθώς η ίδια έπεισε στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος ότι διαθέτει δίκτυο επαφών στην ομογένεια από το χρονικό διάστημα που ήταν βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Η Θοδώρα Τζάκρη, ωστόσο, ξεκίνησε  επαφές με την ομογένεια, ένοιωσε να «μεγαλοπιάνεται» και με συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης …τίναξε την μπάνκα στον αέρα, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στο …κόμμα της!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως, αντιτείνει δημοσίως ότι η κυβέρνηση δεν είχε ανάγκη για την Θοδώρα Τζάκρη για να επιδιώξει να αλλάξει τον νόμο (έστω και γνωρίζοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει), καθώς το είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός προ εβδομάδων, σε τηλεδιάσκεψη με ομογενείς.

Κατ΄ ιδίαν, όμως, το κλίμα στην Κουμουνδούρου είναι πολύ βαρύ για την πρώην υφυπουργό.

«Η Τζάκρη εκφράζει προσωπικές απόψεις» γράφει η Αυγή!

Δεν είναι τυχαίο ότι η σημερινή «Αυγή» αναφέρει  στη δεύτερη σελίδα της, σε στήλη που φέρεται να γράφει ο διευθυντής της Άγγελος Τσέκερης:

«Δεν τους βγήκε καλά αυτό, γιατί ήθελαν 200 ψήφους, οπότε αναγκάστηκαν να δεχτούν περιορισμούς. Αποδεδειγμένη παρουσία δύο ετών στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια και υποβολή φορολογικής δήλωσης στη χώρα. Βγήκε όμως η Θ. Τζάκρη σε ομογενειακή εφημερίδα και είπε ότι αυτούς τους περιορισμούς, που τους ψήφισαν όλα τα κόμματα στη Βουλή πριν από λίγους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους καταργήσει αμέσως μόλις επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας. Θα εφαρμόσει δηλαδή το αρχικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Οπότε βρήκε ευκαιρία ο Βορίδης, έφτιαξε ένα νομοσχέδιο που καταργεί τους περιορισμούς στην ψήφο των αποδήμων και το κατέθεσε κατεπειγόντως στη Βουλή.

Τίποτα το σημαντικό, βασικά, γιατί χωρίς τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να περάσει. Απλώς θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχτεί ότι η Τζάκρη, ως υπεύθυνη του κόμματος για τον απόδημο ελληνισμό, εκφράζει προσωπικές θέσεις και όχι τις θέσεις του κόμματος. Δεν πειράζει, άλλη φορά να προσέχουμε περισσότερο».


Τι είπε ο Αλεξιάδης 

Στο ζήτημα που προέκυψε, εξ’ αφορμής της δήλωσης της κ. Τζάκρη ότι πρέπει να καταργηθούν οι περιορισμοί, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο Μega, έκανε λόγο ότι «η κυβέρνηση προσπάθησε να αξιοποιήσει μια δήλωση. Η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία. Το μόνο που δεν χρειάζονται οι ομογενείς είναι πολιτική εκμετάλλευση».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη θέση στο θέμα, αδειάζοντας εμμέσως την κ. Τζάκρη, ενώ χαρακτήρισε προπαγάνδα την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των ομογενών.

Απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της τομεάρχη του και υπαναχώρηση της κυβέρνησης «είδε» ο κ. Κατρίνης, ενώ είπε ότι το ΚΙΝΑΛ θα προτείνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους απόδημους.

«Τώρα που δόθηκε η ευκαιρία να ξανά δούμε κάποια πράγματα, έπρεπε να αδράξουμε την ευκαιρία. Και αυτό έκανε ο Βορίδης. Η κ. Τζάκρη βρέθηκε μπροστά σε ένα κενό. Δεν ξέρω αν θα παραιτηθεί από την υπεύθυνη θέση που έχει» δήλωσε ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου για το θέμα.Διαβάστε επίσης