-->
19.04.2024

Μόνο στο 15minutes.gr: «Πως τον… πετσόκοψες έτσι!» – Η βόμβα του Δένδια και… οι παγίδες στο δρόμο που χάραξε

Ο Νίκος Δένδιας όχι μόνο σήκωσε το γάντι αλλά απάντησε στον Μελβούτ Τσαβούσογλου για όλα τα ζητήματα που έθεσε δημοσίως και μάλιστα μέσα στην Άγκυρα.

Οι δυο υπουργοί «τα έσπασαν» on air αποδεικνύοντας πως τα ήρεμα νερά, τουλάχιστον από την ελληνική πλευρά, από το βράδυ της Πέμπτης αποτελούν παρελθόν.

Ο Νίκος Δένδιας δεν χαρίστηκε και σε ζωντανή σύνδεση έδωσε απαντήσεις στην τουρκική πλευρά. Και δεν είναι τυχαίος ο εκνευρισμός των τουρκικών εφημερίδων, όπως η Χουριέτ, η οποία κάνει λόγο για… σκάνδαλο και πρόκληση του Δένδια στην Άγκυρα και ότι «η Ελλάδα παραμένει πάντα ίδια»…

Ο υπουργός Εξωτερικών, που κακά τα ψέματα, οι σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου τουλάχιστον μέχρι το πρόσφατο παρελθόν έχουν περάσει από 40 κύματα, έβαλε τα πράγματα και τους τούρκους στη θέση τους.

Μάλιστα, ο Νίκος Δένδιας για πολλούς, στην Άγκυρα με αυτή την αντίδρασή του, έβαλε υποθήκη για το πολιτικό μέλλον του και αναδεικνύεται νούμερο ένα «γαλάζιος» δελφίνος.

Για όσους βιαστούν να υποστηρίξουν ότι πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκτάει ένα «αγκάθι» με την στάση του Νίκου Δένδια μέσα στην Τουρκία μάλλον πλανώνται οικτρά αφού είναι αδιαμφισβήτητη η πρωτοκαθεδρία του. Άλλωστε ο ίδιος είχε δώσει σαφείς εντολές στον υπουργό του αν προκληθεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, λοιπόν, ήταν σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι είχαν εκτενή συνομιλία και χτες, μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.

Τι λένε διπλωματικές πηγές 

Πηγές του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το «πινγκ πονγκ» δηλώσεων Δενδια-Τσαβούσογλου ανέφεραν:

«Όταν συνομιλούμε διεθνώς και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους Τούρκους, προβάλλουμε τις θέσεις μας και τα δίκαιά μας. Οι οποίες είναι γνωστές. Και βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα.

Αυτές είναι οι θέσεις μας. Και αυτές είναι οι δικές τους θέσεις. Με την Τουρκία έχουμε διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων. Η δική μας βασίζεται στις Ευρωπαϊκές αξίες. Και στο διεθνές δίκαιο.

Η ελληνική πλευρά έδωσε έμφαση στην θετική ατζέντα, γι’ αυτό και πρότεινε συνεργασία στον οικονομικό τομέα. Εμείς προσερχόμαστε πάντα με ειλικρίνεια και καλή διάθεση.
Αλλά θα υπερασπιστούμε τις θέσεις μας.

Ο ΥΠΕΞ είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον ΠΘ. Είχαν εκτενή συνομιλία χτες και σήμερα μετά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν και πριν την συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Και ο ΥΠΕΞ είχε ρητή εντολή, αν προκληθεί, να απαντήσει αναλόγως.»

Βέβαια την ίδια ώρα όσοι γαλάζιοι κάνουν σχέδια για το μέλλον βλέπουν… την πλάτη του Νίκου Δένδια.

ΥΓ.1 Τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο υπουργός Εξωτερικών καλύπτοντας το πατριωτικό τόξο έφεραν χαμόγελα στους Έλληνες, και εκτός των νεοδημοκρατών, αφού μετά από καιρό είδαν την χώρας τους να σηκώνει ανάστημα. Δεν είναι τυχαίο ότι πρώτο trend στο τουίτερ μέσα σε λίγο ώρα ήταν με το #Δενδιας.

ΥΓ. 2 Τα δύσκολα όμως για το Νίκο Δένδια τώρα ξεκινούν αφού μπορεί στο τέλος της διαδρομής αν κάνει λάθος κινήσεις να φορτωθεί τον «μουτζούρη», ειδικά αν το Μέγαρο Μαξίμου αποφασίσει την λύση των ελληνοτουρκικών διαφόρων σε ήπιους τόνους.

Δείτε κάποιες από τις αναρτήσεις:

https://twitter.com/myrtozax/status/1382759876158484486

Δείτε μερικές αναρτήσεις:

https://twitter.com/apablaze/status/1382764505843838976

https://twitter.com/DimitraGalanop1/status/1382760591820005385

https://twitter.com/StrKonstantinos/status/1382760516431515653

https://twitter.com/myrtozax/status/1382759876158484486

https://twitter.com/GiannisPapazo/status/1382790382015160332Διαβάστε επίσης