-->
16.10.2021

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τάσεις παίρνουν… το όπλο τους

Τα …μαχαίρια τους ακονίζουν οι τάσεις στην Κουμουνδούρου, ενόψει της Συνδιάσκεψης και του Συνεδρίου του κόμματος.

Η Προγραμματική Συνδιάσκεψη προγραμματίζεται για τα μέσα Ιουνίου, πιθανότατα το Σαββατοκύριακο πριν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενώ το Συνέδριο, εφόσον το επιτρέψει η πανδημία, θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο την άνοιξη του νέου έτους.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφώσει ομάδα στελεχών υπό τον Γιώργο Σταθάκη, ωστόσο υπάρχουν ενστάσεις για την πληρότητά του. Ήδη οι τάσεις ετοιμάζονται για τον «πόλεμο των τροπολογιών», καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αναμετρηθούν με ψηφοφορίες μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σώμα της  Συνδιάσκεψης είναι θεσμικό, καθώς συμμετέχουν σε αυτό τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης και τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών, που εκλέχτηκαν αρχές του έτους. Οι «προεδρικοί»  με τους «πασοκογενείς» διαθέτουν την πλειοψηφία, ενώ η «Ομπρέλα» θα αναζητήσει ρωγμές στην πλειοψηφία προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και να μην εμφανίσει φυγόκεντρες τάσεις.

Το κλίμα που θα δημιουργηθεί στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη θα αποτελέσει, άλλωστε, το σημείο εκκίνησης για το Συνέδριο, για το οποίο η μάχη των συσχετισμών αναμένεται σφοδρή, ενώ ενδιαφέρον θα παρουσιάσει τόσο ο τρόπος εκλογής του Αλέξη Τσίπρα, όσο και το ποσοστό που θα λάβει.

 

Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης