-->
28.03.2023

Μόνο στο 15minutes.gr: Θέλει Κατρίνη, θα το τολμήσει; Συναντήσεις Ανδρουλάκη με τους υποψηφίους για την προεδρία της ΚΟ

Σε δύσκολη εξίσωση εξελισσόταν μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα η επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη για τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής.
Ο νέος πρόεδρος προκρίνει τον Μιχάλη Κατρίνη, αλλά οι πιέσεις στο παρασκήνιο για να ορίσει στη θέση τον εμπειρότατο Κώστα Σκανδαλίδη είναι ουκ ολίγες.
Ο ίδιος ο Κώστας Σκανδαλίδης, πάντως, διαμηνύει πως δεν προτίθεται να μείνει πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κάτω υπό ένα πολύ νεότερο στέλεχος, όπως ο Μιχάλης Κατρίνης.
Προκειμένου να αποφευχθούν οι πρώτες τριβές, ο Νίκος Ανδρουλάκης συνομίλησε χθες το βράδυ κατ΄ ιδίαν με Σκανδαλίδη και Κατρίνη, ώστε σήμερα να ανακοινώσει την τελική του απόφαση, η οποία -όποια και αν είναι- αναμένεται να γίνει δεκτή χωρίς αντιδράσεις από τους βουλευτές.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο νέος πρόεδρος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αντικατάσταση του Βασίλη Κεγκέρογλου από τη θέση του Γραμματέα της ΚΟ, με φαβορί για τη θέση έως αργά το βράδυ χθες την Ευαγγελία Λιακούλη, βουλευτή Λάρισας, που στήριξε Ανδρουλάκη στη μάχη της εσωκομματικής κάλπης.
Τι είχε απαντήσει ο Μιχάλης Κατρίνης 

«Kοινός στόχος ότι πρέπει να είναι η παράταξή μας να είναι δυνατή, είχε πει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης λίγα λεπτά αφού έκλεισαν οι κάλπες του δεύτερου γύρου των εκλογών.

Απαντώντας στο ερώτημα «αν θα αναλάβει επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, εάν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης», ο κ. Κατρίνης είχε απαντήσει ότι «όλα θα συζητηθούν συλλογικά. Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αίσθηση αυτοσυντήρησης και οι λύσεις είναι ομόφωνες», πρόσθεσε.

«Σε πνεύμα συλλογικότητας ενότητας και πίστης είναι στο χέρι όλων μας και πρωτίστως στο νέο αρχηγό να μετασχηματίσει την πολύ ισχυρή εντολή και να επαναφέρει την παράταξη στη φυσιολογική θέση ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων», πρόσθεσε.

«Διαψεύδονται όσοι ποντάρουν ότι έχουμε έντονες συγκρούσεις προεκλογικά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε και μας δεσμεύουν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που δύο φορές μας έδωσαν ίσως και την τελευταία ευκαιρία να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστή», πρόσθεσε ο κ. Κατρίνης και επεσήμανε: «Δεν πρέπει να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών».

Διαβάστε επίσης