-->
19.01.2021

Μόνο στο 15minutes: Κόντρα με το «καλημέρα» σε υπουργείο πρώτης γραμμής – Τα δάκρυα και η σύγκριση – Όλο το παρασκήνιο

Δεν πέρασαν λίγα 24ωρα από τον ανασχηματισμό και σε ένα από τα υπουργεία που βρίσκεται στο επίκεντρο έχει ξεσπάσει κόντρα κορυφής. Όχι ότι δεν υπήρχε και πριν αλλά η αναβάθμιση του υπουργού έφερε αναταράξεις.

Η περιβόητη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας πλέον, Βασίλη Κοντοζαμάνη για τους γιατρούς και τους θανάτους από τον κορωνοιό φαίνεται ως ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για το επιτελείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η τελευταία συνέντευξη όπου ο Βασίλης Κικίλιας έκλαψε όταν αναφέρθηκε στους ανθρώπους των νοσοκομείων, τραπεζοκόμους, μάγειρες, γιατρούς και νοσηλευτές έκλαψε λέγοντας πως αισθάνεται μαζί τους αυτή την περίοδο της μάχης με την πανδημία και τους ευχαρίστησε δημόσια.

Λίγο πριν όμως το νοσηλευτικό προσωπικό είχε ασκήσει σκληρή κριτική για μια παρέμβαση του σε σχέση με τους γιατρούς.

«Ουδέποτε αναφέρθηκε σε ευθύνες ιατρών. Πρόκειται για παραποίηση και ψεύδη και είναι ανυπόστατα και λυπάμαι που κάποιοι το αναπαράγουν», απάντησε σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για τη δήλωση που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις στους γιατρούς.

Όπως εξήγησε, οι γιατροί όλο αυτό το διάστημα δίνουν μάχη και είναι στην πρώτη γραμμή. «Πιστεύω ότι υπήρξε μια παρεξήγηση από έναν τίτλο που αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανα χωρίς να γίνεται σαφής αναφορά», υπογράμμισε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ενημερωμένοι με όλο το παρασκήνιο και τον πόλεμο που υποβόσκει στο Υγείας.

ΥΓ. Την Κυριακή πριν τον ανασχηματισμό ο Βασίλης Κικίλιας πέρασε την πόρτα του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκεί οριστικοποιήθηκε να μείνει υπουργός αλλά με αρμοδιότητα τον σχεδιασμό για το εμβόλιο με τις υπόλοιπες αρμοδιότητες να περνούν στον Βασίλη Κοντοζαμάνη. Σε διαφορετική περίπτωση η έξοδος θα ήταν μονόδρομος…


Διαβάστε επίσης