-->
01.06.2023

Μόνο στο 15minutes.gr: Τα εμβόλια έρχονται, ο ανασχηματισμός πλησιάζει – Γράφει και σβήνει ονόματα το Μαξίμου

Ο εμβολιασμός εναντίον της Covid-19, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο «ξεκλειδώνει» και τον ανασχηματισμό. Το δεύτερο κύμα του κορωνοιού που χτύπησε με μεγαλύτερη σφοδρότητα σε σχέση με το πρώτο, όχι μόνο έφερε παράταση του lockdown αλλά πήγε πιο πίσω και τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική σκακιέρα.

Μια από τις κινήσεις αυτές είναι και ο ανασχηματισμός, ο πρώτος ουσιαστικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά από 18 μήνες.

Οι μυημένοι υποστηρίζουν ότι εάν δεν υπήρχε ο κορωνοιός τότε ο πρωθυπουργός θα είχε κάνει ήδη τις διορθωτικές του κινήσεις. «Δεν είναι υπερβολή ότι την ημέρα που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί το ίδιο βράδυ θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό», σημειώνουν οι ίδιες πηγές δίνοντας και το στίγμα των κινήσεων του πρωθυπουργικού γραφείου.

Άλλωστε ο εμβολισμός κατά του κορωνοιού βάζει την χώρα σε μια νέα εποχή και δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να μπει σε αυτή με ένα νέο κυβερνητικό σχήμα.

Εξωτερικών και Άμυνας

Η δύσκολη εξίσωση του παζλ έχει να κάνει με το Νίκο Δένδια. Εάν αποφασιστεί ένας ευρύτερος διάλογος με την Τουρκία, την ώρα που ήδη ο υπουργός Εξωτερικών κρατάει σαφείς αποστάσεις από μια σειρά αποφάσεων του Μαξίμου, μπορεί τότε να μετακινηθεί, μετά από συζήτηση βέβαια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Άλλωστε ο Νίκος Δένδιας έχει ανοίξει περπατησιά ενώ καταγράφει και υψηλή αποδοχή μετά από τις κινήσεις που έχει κάνει στο διπλωματικό «πόκερ».

Όσον αφορά το Νίκο Παναγιωτόπουλο παραμένει σταθερός στο υπουργείο Άμυνας.

Αντίθετα, οι πληροφορίες επιμένουν πως τουλάχιστον πέντε υπουργοί, μεταξύ αυτών οι Γιάννης Βρούτσης,  Γιώργος Κουμουτσάκος και  Χάρης Θεοχάρης είναι στην «κόκκινη ζώνη».

Στην γκρίζα είναι η Νίκη Κεραμέως αφού πληθαίνουν οι φωνές για κάποιους χειρισμούς της στο Παιδείας. Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πως έχει πέσει ήδη στο τραπέζι για το Παιδείας το όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη. Πάντως σε κάθε περίπτωση η Νίκη Κεραμέως θα είναι στο κυβερνητικό σχήμα.

Από εκεί και πέρα βέβαια, κάποιες μετακινήσεις, ειδικά εάν ο Μητσοτάκης ανακατέψει περισσότερο την τράπουλα μπορεί να φέρουν καραμπόλες όπως με τον Κώστα Τσιάρα στο Δικαιοσύνης και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Εξωτερικών.

Σφαγή υφυπουργών 

Εκεί που αναμένεται μεγάλη σφαγή θα είναι στις τάξεις των υφυπουργών με τους εξωκοινοβουλευτικούς να βλέπουν στην πόρτα της εξόδου…Διαβάστε επίσης