-->
22.09.2023

Μόνο στο 15minutes.gr: Στην αντεπίθεση περνάει η Μενδώνη – Γιατί δίνει έκτακτη συνέντευξη

Στην αντεπίθεση περνάει η Λίνα Μενδώνη μετά στα όσα της καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για καθυστερημένες αντιδράσεις στο θέμα των καταγγελιών στον χώρο του θεάτρου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις  ή ψυχολογικές πιέσεις που ήρθαν στο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός Πολιτισμού στην έκτακτη συνέντευξη που έχει προγραμματίσει για τις 12.00 το μεσημέρι θα τονίσει πως οι καταγγελίες θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης. «Όλα στο φως» θα είναι το μήνυμα της Λίνας Μενδώνη.

Παράλληλα αναμένεται να δώσει απαντήσεις και για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο και στα όσα της καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεδιάσκεψη με γνωστούς ηθοποιούς με αφορμή τις τελευταίες υποθέσεις που ήρθαν στην επικαιρότητα και έβαλε στο κάδρο τη Λίνα Μενδώνη.

Όπως είπε, η κυβέρνηση σχολίασε ότι «παραιτήθηκε o Λιγνάδης για προσωπικούς λόγους», αλλά «δεν είναι προσωπικοί λόγοι όταν αφορούν αποπλάνηση, βιασμό, παιδοφιλία».

Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η κ. Μενδώνη «άδειασε» των πρωθυπουργό, όταν είπε ότι γνώρισε τον κ. Λιγνάδη «τρεις μέρες πριν», φορτώνοντας τις «ευθύνες» στον κ. Μητσοτάκη.

«Την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κ. Μενδώνη», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επί 20 μέρες δε βγαίνει ο ίδιος, ως πρώτος πολίτης» να πει ότι θα «κριθεί από τη δικαιοσύνη» και να «ενθαρρύνει» όσους έχουν πέσει θύματα, να πάνε στη δικαιοσύνη.Διαβάστε επίσης