-->
02.06.2023

Μουντιάλ 2022: Ξενοδοχείο και ιδιωτική παραλία σε ψαροχώρι για την Αγγλία

Η Αγγλία προετοιμάζεται από νωρίς για το Μουντιάλ του 2022. Όπως αναφέρει η αγγλική εφημερίδα Sun, ο ομοσπονδιακός προπονητής Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχει ήδη επιλέξει την έδρα της Εθνικής ομάδας για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων σε ένα ψαροχώρι (Al Wakrah) με ιδιωτική παραλία, όπου θα καταλύσει η αποστολή των «Τριών Λεόντων» στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η πρόταση υποστηρίζεται από την Ομοσπονδία (FA), η οποία ενέκρινε πλήρως τις επιλογές ενός προπονητή που μπόρεσε να επαναφέρει την Αγγλία στην πρώτη τετράδα του κόσμου και στη συνέχεια να παίξει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό.

Η τοποθεσία, η οποία θυμίζει πολύ τη δομή που φιλοξένησε την Εθνική το 2018 στη Ρωσία, βρίσκεται σε ένα απολύτως ήσυχο και συγκρατημένο περιβάλλον, σε μια περιοχή 16 χιλιόμετρα από τη Ντόχα.

Μια υλικοτεχνική επιλογή που στοχεύει στην εξασφάλιση εμπιστευτικότητας, άνεσης και ευκολίας μετακίνησης. Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση στις οκτώ από τις δέκα εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Η λέξη-κλειδί στην περίπτωση είναι «ηρεμία». Από όλες τις απόψεις. Η ιδιωτική παραλία και το SPA θα επιτρέψουν στους παίκτες να χαλαρώσουν μεταξύ της μιας προπόνησης και της άλλης και, όπως επιθυμούν στην Ομοσπονδία, το SPA θα αντέξει σχεδόν έναν μήνα σκληρής δουλειάς και στενών δεσμεύσεων.

Ηρεμία, επίσης, για να εξαλειφθούν όλες οι μορφές διαμάχης που συνδέονται με επιλογές οι οποίες συζητήθηκαν πολύ στο παρελθόν, όταν πριν τη διοργάνωση στη Ρωσία πολύ συχνά η επιλογή της τοποθεσίας ήταν η ίδια μια πηγή διαμάχης.

Το 2006, η επιλογή του Μπάντεν-Μπάντεν (Γερμανία) και η παρουσία οικογενειών στο ξενοδοχείο καταδικάστηκε από τα ΜΜΕ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέτυχε να αντεπεξέλθει στη σπαρτιατική ζωή που επέβαλε ο Φάμπιο Καπέλο στη Νότια Αφρική.

Και το 2014, όμως, η επιλογή του Ρόι Χότζσον αποδείχθηκε συγκλονιστικά λάθος. Στη Βραζιλία, η κίνηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο είχε παγιδεύσει συχνά την αγγλική ομάδα στο λεωφορείο για ώρες, εμποδίζοντας τις προπονήσεις.Διαβάστε επίσης