Search
Close this search box.
Search

Μπιφτέκια γαλοπούλας! Υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα

Πριν 3 έτη

Μπιφτέκια γαλοπούλας! Υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα με το πιο γευστικό αρωματισμένο βούτυρο κόλαση. H συνταγή είναι του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

600 γραμμ. κιμά από στήθος γαλοπούλας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λευκό ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
4 κουταλιές της σούπας ξερό ψωμί του τοστ ξερό τριμμένο
1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
3 κουταλιές της σούπαςπαρμεζάνα
Αλάτι και πιπέρι

Για το αρωματικό βούτυρο
200 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό πολύ καλά ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη από σκόρδο
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας περάσει μια φορά τον κιμά από τη μηχανή και να μην έχει δέρμα.
Τρίβουμε στο μουλτι το κρεμμύδι και το Στραγγίζουμε από τα υγρά του. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά από την γαλοπούλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και πάπρικα.

Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα τουλάχιστον. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για να τα ψήσουμε. Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στον φούρνο.Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ένα κομμάτι στρόγγυλο τυρί κασέρι η γραβιέρα. Τα σερβίρουμε με ένα κομμάτι αρωματικό βούτυρο από πάνω.

Αρωματικό βούτυρο: Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και τα ανακατεύομαι καλά. Το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε να πάρει το σχήμα λουκάνικου.

Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και μετά κόβουμε ένα κομμάτι, βγάζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε πάνω στο καυτό μπιφτέκι της γαλοπούλας. Τα μπιφτέκια μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ένα ρύζι με την φλούδα του η με ένα ανάμικτο άγριο ρύζι με κίτρινο. Άλλη εκδοχή είναι με μια σαλάτα από καρδιές μαρουλιού, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και αβοκάντο με μια Βινεγκρέτ από γιαούρτι και λεμόνι.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.