Ναι λέει σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων στο αίτημα της κυβέρνησης να αυξηθεί η πληρότητα θεατών στα γήπεδα από το 10% στο 50% και να επιτραπούν οι σχολικές εκδρομές.
Οι επιστήμονες μέλη της Επιτροπής εδώ και ενάμιση μήνα συνεδριάζουν σταθερά κάθε εβδομάδα αξιολογώντας συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Εως σήμερα έχουν απελευθερωθεί οι περιορισμοί που αφορούν στη μουσική – είχε απαγορευτεί – και στο ωράριο λειτουργίας εστίασης και διασκέδασης που πλέον είναι ελεύθερο.
Την περασμένη εβδομάδα, δόθηκε το “πράσινο φως” και καταργήθηκε το όριο ατόμων για κάθε τραπέζι σε εστίαση και διασκέδαση, ενώ όπως όλα δείχνουν αυτή την εβδομάδα η διασκέδαση θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της συζήτησης.
Ωστόσο το μήνυμα που με αγωνία συνεχίζουν να εκπέμπουν επιστήμονες και κυβέρνηση είναι πως η καλή έκβαση της κατάστασης και η άρση των περιορισμών δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος της πανδημίας και της κυκλοφορίας του κορoνοϊού. Η έκκληση για προσοχή, για εμβολιασμό στους απροστάτευτους έναντι του ιού, η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας θα μας συνοδεύουν επί μακρόν.