Η Nastasia Urbano, 57 ετών (που απεικονίζεται αριστερά στις δόξες της και δεξιά όπως είναι τώρα), που περπάτησε στις πιο λαμπερές επιδείξεις μόδας μαζί με την Linda Evangelista, είχε γίνει και το θρυλικό πρόσωπό του διάσημου αρώματος Opium του Yves Saint Lauren.
Μεταξύ αυτών που έκανε παρέα, στη δεκαετία του ’80, ήταν οι Jack Nicholson και Andy Warhol, ο Roman Polanski, η Melanie Griffith, ο Don Johnson, και οι Simon and Garfunkel. Τότε είχε υπογράψει χρυσό συμβόλαιο με το διάσημο πρακτορείο Ford Models.
Όπως είχε πει και η ίδια εκείνη την εποχή έβγαζε «ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο για μόνο 20 ημέρες εργασίας αλλά για τρία ή τέσσερα χρόνια». Παρόλα αυτά, πλέον, είναι άστεγη και κοιμάται στους προθαλάμους τραπεζών και κτηρίων ή σε φιλικά σπίτια στην Βαρκελώνη. Μόλις τα 20 της χρόνια η Ισπανίδα καλλονή έκανε εξώφυλλο στη Vogue και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη ζώντας όπως δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Όπως λέει η ίδια η ζωή της άλλαξε αφού άρχισε να βγαίνει με τον άντρα που έγινε μετέπειτα σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της.
Ισχυρίζεται ότι αυτή πλήρωνε τα πάντα για τον ακριβό τρόπο ζωής τους και τελικά την χρεοκόπησε και την εγκατέλειψε. Η ίδια λέει ότι το μόνο καλό από την σχέση ήταν τα παιδιά μου, τα υπόλοιπα ήταν φρικτά. «Τα πάντα τα πλήρωνε με τα χρήματά μου. Μόνο δύο μέρες ήμασταν μαζί και ήθελε να του αγοράσω μια BMW και εγώ, σαν ανόητη, υπέγραψα την επιταγή. Ήμουν ερωτευμένη….».
Η Urbano, η οποία τώρα πάσχει από κατάθλιψη, λέει ότι της έχουν κάνει έξωση από διάφορα σπίτια που έμενε αφού δεν είχε να πληρώσει το ενοίκιο. Τώρα ή μένει στο δρόμο ή σε σπίτια φίλων της που της συμπαραστέκονται.
«Θέλω να ζήσω, όχι μόνο να επιβιώνω. Έχω κουραστεί να επιβιώνω και να ζητώ χρήματα. Οι κοντινοί μου άνθρωποι, όλοι με έχουν εγκαταλείψει, έχουν εξαφανιστεί, αλλά είναι κάτι που δεν μου προκαλεί έκπληξη», λέει με παράπονο.
«Θέλω τα παιδιά μου να με βλέπουν καλά. Θέλω να ανακάμψω ως άτομο και να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου, ώστε να μπορούν να είναι περήφανοι για μένα…», καταλήγει.