Search
Close this search box.
Search

ΝΔ: Εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία απόψεις Μηταφίδη πως «φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα»;

Πριν 4 έτη

Να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις δηλώσεις του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταφίδη καλεί τον Αλέξη Τσίπρα με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα ερωτάται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κατά πόσον «υιοθετεί τον α λα κάρτα σεβασμό στην Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταφίδης μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για το μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα» και ότι «δεν μπορεί να δεχτεί την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ». Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Εκφράζουν την Αξιωματική Αντιπολίτευση οι επικίνδυνες για τη Δημοκρατία απόψεις Μηταφίδη που ακούστηκαν δημόσια σε επίσημη κομματική εκδήλωση; Υιοθετεί ο κ. Τσίπρας τον α λα καρτ σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της; Αυτή είναι η άποψή τους για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου;».

Τι είπε ο Μηταφίδης προκαλώντας σάλο με τις απόψεις του:

Φτάνει πια με τη νομιμότητα και τον σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ

«Φτάνει πια με τη νομιμότητα» αλλά και την «προσήλωση στις αποφάσεις του ΣτΕ» δηλώνει πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρνοντας για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο το ζήτημα σχετικά με τον τρόπο που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τη δικαιοσύνη και μάλιστα το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

«Χρησιμοποιήσαμε και τα νομικά μέσα», ανέφερε υπενθυμίζοντας στο σημείο αυτό, προκειμένου να… επιβεβαιώσει όσα υποστηρίζει, ότι το ΣτΕ «έβγαλε συνταγματικά τα μνημόνια», παραγνωρίζοντας ενδεχομένως το γεγονός ότι ένα εξ αυτών, το τρίτο και πλέον αχρείαστο, ήταν το μνημόνιο που ο Αλέξης ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του έφεραν στη χώρα.

Προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω μάλιστα φέρνοντας ως παράδειγμα απόφαση του ΣτΕ, η οποία σύμφωνα με τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη «απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να έχουν γνώμη για το ποιός θα διευθύνει το σχολείο τους».

«Υπάρχουν αποφάσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» ανέφερε το μέλος του Κοινοβουλίου δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι ενδεχομένως αποδεκτές είναι μόνο αυτές που εξυπηρετούν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση η θέση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται τη στιγμή που το κόμμα του εμφανίζεται να εμμένει στη λογική των αρμών της εξουσίας και των θεσμών που δεν κατάφερε να ελέγξει αλλά και σε μια περίοδο κατά την οποία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ελέγχεται για καταγγελίες που αφορούν παραδοσιακά κυκλώματα και παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας του βασικού πυλώνα της δημοκρατίας.

Επίσης τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι η λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού έσυρε και διέσυρε ένα πρόσωπο, τον Σταύρο Παπασταύρου, μόνο και μόνο διότι υπήρξε συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και φίλος της συζύγου του νυν πρωθυπουργού, της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη εμπλέκοντάς τον σε έναν δικαστικό κυκεώνα για μια ολόκληρη εξαετία…

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.