-->
15.04.2024

Νέα δημοσκόπηση – Marc: «Μαζεύει» τις απώλειες η ΝΔ – Ποια είναι η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την αναγγελία των εκλογών , η ΝΔ «μάζεψε» τη μισή πτώση από την τραγωδία των Τεμπών και όπως δείχνει δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα της Κυριακής μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Σύμφωνα με τη Μarc, η ΝΔ καταγράφει μια διαφορά 5,3 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα η ΝΔ έχει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,4, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στάσιμο κάτω από το 10% και συγκεκριμένα 9,7 και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,9% το ΜέΡΑ25 με 4,3 και η Ελληνική Λύση με 4. Τέλος ένα ποσοστό 3,8 καταγράφει το Εθνικό Κόμμα – Έλληνες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το ερώτημα για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας». Σύμφωνα με την έρευνα μόλις το 24,8% των ερωτηθέντων συμφωνούν με τον Ανδρουλάκη ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο άγνωστος «Χ», ενώ η συντριπτική πλειοψηφία είναι αντίθετη. Το 66,3% θεωρεί ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι αυτός που θα κερδίσει τις εκλογές. Άλλωστε ψηφίζουμε για πρωθυπουργό.

Από τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας, η οποία διενεργείται ύστερα από την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το εκλογικό χρονοδιάγραμμα, προκύπτει ότι η κοινή γνώμη ξεπερνά σταδιακά το «σοκ» του δυστυχήματος των Τεμπών. Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που συνθέτουν το νέο τοπίο είναι η συρρίκνωση της λεγόμενης «γκρίζας ζώνης», στην οποία αθροίζονται τα λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια, η πρόθεση για αποχή αλλά και οι αναποφάσιστοι.

Δείτε την πρώτη σελίδα του Πρώτου Θέματος της Κυριακής:Διαβάστε επίσης