Search
Close this search box.
Search

Νέα επίθεση Γιαννάκου-Κεφαλογιάννη σε Τσιάρα: Δεν είσαι και ο Πάπας της Ρώμης

Πριν 4 έτη

Νέα επίθεση , προσωπική αυτή τη φορά κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα εξαπέλυσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις σχέσεις γονέων -τέκνων μετά το διαζύγιο ή τη διάσταση. Εμφανώς ενοχλημένη από το ύφος της απάντησης του Υπουργού στη χθεσινή κριτική της η κα Γιαννάκου επανήλθε σήμερα και απευθυνόμενη προς τον Υπουργό του είπε ότι δεν είναι ο Πάπας της Ρώμης.
«Επειδή άκουσα τον υπουργό χθες να λεει στα κανάλια ότι περίπου κανείς μας δεν ξέρει τι λέει και δεν έχουμε επίγνωση. Θέλω να του πω ότι δεν γίνεται έτσι συνεργασία στο κοινοβούλιο. Κανείς δεν είναι ο Πάπας της Ρώμης. Εδώ μιλάμε για την επιστήμη και την κοινή λογική», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γιαννάκου, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι χειροκροτήθηκε θερμά από την εισηγήτρια του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου ενώ επαινέθηκε για την ομιλία της και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα.

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο Υπουργός κι ο Υφυπουργός δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τις παρεμβάσεις μας. Γιατί η θεωρία του υφυπουργού ότι κάποιοι κινδυνολογούν – σ.σ νωρίτερα ο Υφυπουργός Γ.Κώτσηρας είχε μιλήσει για κινδυνολογία και στρεβλές εντυπώσεις που προκαλούν κάποιοι – εγώ είδα άλλους να κινδυνολογούν που έχουν πληρώσει κι εκατομμύρια για να κάνουν διαφήμιση – όλοι οι πραγματικοί επιστημονικοί φορείς έκαναν επισημάνσεις στα ίδια σημεία που είχα κάνει κι εγώ χθες», ανέφερε κα Γιαννάκου.
Ενδεικτικό του κακού κλίματος και πιθανώς της συγκρουσιακής πορείας η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα της μη ψήφισης πολλών άρθρων από τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η κα Γιαννάκου εξέφρασε ενστάσεις για τα μισά άρθρα του νομοσχεδίου λέγοντας ότι αν δεν γίνουν δεκτές κάποιες από τις επισημάνσεις της θα αναγκαστεί να καταθέσει τροπολογίες αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει.
Μεταξύ άλλων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να αντικατασταθεί ο όρος εξ ίσου κατά την άσκηση της γονικής μέριμνας από τον όρο ισότιμα ενώ επέμεινε και στην πρόβλεψη ότι αν ο γονέας με τον οποίο διαμένει το παιδί μετά το χωρισμό επιθυμεί να αλλάξει τόπο διαμονής θα πρέπει να ζητήσει κατά κάποιο τρόπο την άδεια του δικαστηρίου, ενώ κάτι ανάλογο δεν προβλέπεται να ισχύει για τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει το παιδί.

Εξίσου επικριτική αν και σε ηπιότερους τόνους από την κα Γιαννάκου υπήρξε και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη. Για δεύτερη ημέρα η κα Κεφαλογιάννη άσκησε δριμεία κριτική σε σειρά άρθρων του νομοσχεδίου με επίκεντρο την περιβόητη αναφορά στην εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας. “Όταν οι γονείς προβλέπεται ότι ασκούν από κοινού τη γονική μέριμνα κατά τη διάρκεια του γάμου πως συνεχίζεται κάτι που δεν υπάρχει; Να μας εξηγήσετε τι σημαίνει ο όρος εξίσου. Μπορεί τελικά αυτό να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως.
Πείτε μας τι σημαίνει εξίσου ή ξεκαθαρίστε ότι δεν σημαίνει ισόχρονα” είπε η κα Κεφαλογιάννη.
Αναφερόμενη στο πρώτο άρθρο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδόκιμο να υποδεικνύει ο νόμος την ερμηνεία διεθνών συμβάσεων ενώ τόνισε ότι ο νομοθέτης όρισε το συμφέρον του παιδιού ως αόριστη νομική έννοια έτσι ώστε αυτή να εξειδικεύεται από τον δικαστή. “Δεν μπορεί να εξειδικεύεται στον νόμο” είπε.
Παράλληλα χαρακτήρισε άστοχη τη χρήση του όρου “τεκμαίρεται” για τον χρόνο επικοινωνίας υποστηρίζοντας ότι όπως είναι διατυπωμένη η ρύθμιση η επικοινωνία του γονέα που δεν μένει με το παιδί παίρνει τη διάσταση της υποχρέωσης ενώ επί της ουσίας αποτελεί δικαίωμα.
Εκτενή αναφορά έκανε τέλος στα ζητήματα κακοποιητικού γονέα λέγοντας ότι η αφαίρεση της μέριμνας μετά από οριστική απόφαση δικαστηρίου αφήνει το παιδί εκτεθειμένο στη στη γονική μέριμνα του κακοποιητικού γονέα . Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η κα Κεφαλογιάννη στην έναρξη της ομιλίας της είπε ότι μόνος στόχος των παρατηρήσεών της είναι η βελτίωση του νομοσχεδίου .

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.