-->
28.03.2023

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής

Νέα μέτρα μπαίνουν σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός.Τι θα ισχύει όμως για κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής;

Έτσι, από 22/11 στους κλειστούς χώρους εστίασης, τα θέατρα, τα σινεμά, τα γυμναστήρια, τα μουσεία δε θα επιτρέπεται η πρόσβαση στους ανεμβολίαστους, ούτε με αρνητικό rapid test. Αντιθέτως, θα μπορούν να εισέρχονται χωρίς τεστ μόνο στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.

Μόνο με test η είσοδος σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Η πρόσβαση στα κομμωτήρια θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες ή ανεμβολίαστους που έχουν υποβληθεί σε μοριακό ή rapid test, φυσικά με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Πώς θα εισέρχονται στα κομμωτήρια

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να φορούν όλοι μάσκα, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης, είτε -αν δεν είναι εμβολιασμένοι- αρνητικό rapid test.

Αναφορικά με φαρμακεία, και τα σουπερμάρκετ, όλοι οι ενήλικες μη εμβολιασμένοι πολίτες, θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, είναι τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ) και τα φαρμακεία, παρά μόνο φορώντας τη μάσκα τους.

Διαβάστε επίσης