-->
25.05.2024

Νέα ρεκόρ για τον τουρισμό φέτος δείχνουν οι κρατήσεις

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα που έρχονται από τη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB 2023. Τα μεγάλα τουριστικά γραφεία αναφέρουν επίπεδα κρατήσεων για φέτος το καλοκαίρι σε ελληνικούς προορισμούς που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνουν ακόμη και στο 50% των διαθέσιμων πακέτων τους.

Και αυτό παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν αυξήσει φέτος τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και έτσι και τις διαθέσιμες προς πώληση διανυκτερεύσεις.

«Αν θέλετε να κάνετε φέτος το καλοκαίρι διακοπές στη Ρόδο, την Κω, τις Κυκλάδες ή τη Ζάκυνθο θα πρέπει να κάνετε κράτηση το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε στο πλαίσιο της ITB 2023 ο επικεφαλής πωλήσεων της TUI για τη Γερμανία, Μπέντζαμιν Τζάκομπι.

Ο προϊστάμενός του, επικεφαλής της TUI Deutschland, Στέφαν Μπάουμερτ, αποκάλυψε μάλιστα πως σε προορισμούς σαν κι αυτούς έχουν ήδη πουληθεί οι μισές από τις διαθέσιμες κλίνες αλλά και αεροπορικές θέσεις.

Ωστόσο, η Αττάλεια στην Τουρκία και η Μαγιόρκα στην Ισπανία αυτή την περίοδο διαγκωνίζονται για την πρώτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών καλοκαιρινών διακοπών των Γερμανών. Ακολουθούν στην τρίτη θέση, αλλά από κοντά, τα ελληνικά νησιά, ενώ έπονται η Αίγυπτος, τα Κανάρια Νησιά και η Ανδαλουσία.

Πολύ ψηλά στις προτιμήσεις Γερμανών και Βρετανών οι ελληνικοί προορισμοί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού οργανισμού, τον CEO της TUI Group AG, Σεμπάστιαν Εμπελ, «βλέπουμε ενθαρρυντική δυναμική κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2023, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες».

Αλλά και στη Βρετανία η TUI διαπιστώνει ισχυρή ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα. Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που ο όμιλος προσέθεσε φέτος περί τα 1.500 επιπλέον συνεργαζόμενα ξενοδοχεία σε Ισπανία και Ελλάδα, που οδηγούν για ακόμη μία χρονιά τις πωλήσεις του.

Την ισχυρή ζήτηση για την Ελλάδα επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία κρατήσεων του ανταγωνιστικού της TUI τουριστικού ομίλου DER Touristik, που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών μικρών και μεσαίων αποστάσεων για τους Γερμανούς το 2023, ενώ τα μεγέθη θεωρείται σίγουρο ότι θα ξεπεράσουν αυτά του 2019.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής στο Βερολίνο οι κρατήσεις της DER Touristik για το φετινό καλοκαίρι κινούνται σε επίπεδα σχεδόν διπλάσια σε σχέση με πέρυσι και πάνω από το 2019.Διαβάστε επίσης