-->
22.09.2021

Νέα Υόρκη: Το Met Gala επέστρεψε λαμπερό μετά 2,5 χρόνια

Άφωνους άφησαν τους παρισταμένους πολλά νέα σύνολα που παρουσιάστηκαν στο Met Gala το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη, στην κορυφαία γιορτή της μόδας, που επέστρεψε ύστερα από σχεδόν δυόμισι χρόνια.

Η βραδιά που πολλοί αποκαλούν «η μεγαλύτερη βραδιά» για τη μόδα ετησίως («fashion’s biggest night out»), μπορεί να άργησε φέτος αλλά ικανοποίησε απολύτως όσους είχαν την τύχη να φορέσουν τα (πολύ) καλά τους και να παραστούν στην παρέλαση κάποιων από τις κορυφαίες φετινές δημιουργίες.

Κάθε χρόνο το Met Gala λαμβάνει χώρα την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, αλλά λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας την άνοιξη στη Νέα Υόρκη το φετινό ντεφιλέ κορυφής διοργανώθηκε στη δεύτερη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου, για να μη συμπέσει και με το τουρνουά Όπεν τένις της Νέας Υόρκης, που ολοκληρώθηκε το προηγούμενο βράδυ.

Το 2020 το Met Gala δεν είχε διεξαχθεί καθόλου εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το θέμα των φετινών εμφανίσεων ήταν: «Στην Αμερική: Το Ευρετήριο της Μόδας», με τα φορέματα να εμπνέονται από οτιδήποτε αμερικανικό, από τις ταινίες Μάτριξ έως το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Η τραγουδίστρια Μπίλι Άϊλις, που ήταν από τους οικοδεσπότες της βραδιάς, έκλεψε κατά πολλούς την παράσταση με την εμφάνισή της που προκάλεσε συγκρίσεις με τη Μέριλιν Μονρόε.

Το ετήσιο γκαλά καθιερώθηκε για την ενίσχυση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα τράβηξε την προσοχή περισσότερο για τα κοσμήματά της παρά για το κατάμαυρο φόρεμά της.

Δεν έλειψαν πάντως και τα παρατράγουδα, με διαμαρτυρίες εκτός του κτιρίου, και με την αστυνομία να προβαίνει σε προσαγωγές, όχι λόγω χαμηλής ποιότητας ντυσίματος. Η εικόνα μεταξύ άλλων κι ενός Αφροαμερικανού που προσάγεται με αίματα στο πρόσωπο δείχνει τις αντιθέσεις της αμερικανικής πραγματικότητας.Διαβάστε επίσης