-->
01.04.2023

Νέες Τουρκικές προκλήσεις – ΑΟΖ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο ζητά ο Μπαχτσελί

Δεν σταματούν οι προκλήσεις από τη μεριά της Τουρκίας, με τις δηλώσεις αξιωματούχων καθημερινά να ρίχνουν όλο και περισσότερο «λάδι στη φωτιά».

Μετά τον διευθυντή της Huriyet, σειρά πήρε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας για να δώσει συνέχεια στην τουρκική προκλητικότητα.

Συγκεκριμένα, ο Μπαχτσελί είπε: «Πρέπει να επισημοποιήσουμε τις συντεταγμένες της ΑΟΖ της Τουρκίας. Στο δεύτερο στάδιο στη θάλασσα των νησιών (Αιγαίο) τους γεωγραφικούς σχηματισμούς που μας ανήκουν και δεν μεταβιβάστηκαν σε κανέναν, να τους εντάξουμε στους θαλάσσιους χάρτες μας ως δικά μας.

Αυτό το νέο status να το επικυρώσουμε στον ΟΗΕ. Πρέπει αυτούς τους γεωγραφικούς σχηματισμούς να τους δώσουμε στην αρμοδιότητα των περιφερειών μας που βρίσκονται κοντά στις ακτές.
Devlet Bahçeli’den yumruk atan vekile tepki! «Adice polisimize yumruk sallamıştır»

Σε τρίτο στάδιο να κηρύξουμε συνεχόμενες ΝΑVTEX που περιλαμβάνουν τους γεωγραφικού σχηματισμούς που ανήκουν στη χώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε ακραίες απειλές για τα Δωδεκάνησα την προηγούμενη εβδομάδα και εγκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα.

«Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει την φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης