Search
Close this search box.
Search

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο λαός θα κρίνει την αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κασσελάκη που επιλέγει φορολογικούς παραδείσους

Πριν 2 μήνες
Νίκος Ανδρουλάκης

Τις ανακοινώσεις σχετικά με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «είναι μια διαδικασία, η οποία αφορά όλους τους πολιτικούς. Έπρεπε να έχει γίνει πολύ πριν και για τον κ. Κασσελάκη, όπως γίνεται για όλους μας. Δεν νομίζω ότι τελευταίες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, αξίζει να σπαταλήσουμε τον χρόνο στον δημόσιο διάλογο για να ασχολούμαστε με το ένα ή το άλλο σόου που κάνει οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός».

Και πρόσθεσε με έμφαση: «Προσωπικά, θα θέσω ένα ζήτημα αξιοπιστίας της πολιτικής. Είναι αξιοπιστία να δηλώνει επτά φορές ο Πρωθυπουργός ότι τα δύσκολα της ακρίβειας είναι πίσω μας, αλλά η ακρίβεια να είναι εδώ και να χειροτερεύει; Αξιοπιστία είναι να υποστηρίζει ότι κατανοεί τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά να έχει κάνει μόνο μπαλώματα; Ή είναι αξιοπιστία να έχουμε τον κ. Κασσελάκη να λέει ότι θα φέρει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα αλλά ο ίδιος να έχει εκμεταλλευτεί φοροαπαλλαγές, ειδικούς φορολογικούς παραδείσους, offshore για να αποκτήσει την περιουσία του;».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε ότι «αν η Νέα Δημοκρατία δεν νιώσει πολιτική απειλή, τότε η απάντηση σε όλα θα είναι 41% , όπως το είδαμε στα Τέμπη, τις υποκλοπές, το σκάνδαλο των email, την ακρίβεια. Επειδή τον ψήφισε ο λαός με 41%, πρέπει να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος και να έχουμε συνεχώς σκάνδαλα, ατιμωρησία, διαφθορά; Είναι επομένως μία εξαιρετική ευκαιρία την επόμενη Κυριακή να αποδοκιμαστεί η αλαζονεία και η ασυδοσία του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και συγχρόνως ο λαός να επιλέξει την αξιόπιστη αντιπολίτευση, η οποία θα μπορεί να είναι και η επόμενη κυβέρνηση».

Σχετικά με το δίλημμα αστάθειας που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «Οι ευρωεκλογές δεν παράγουν αποτέλεσμα σε επίπεδο Βουλής, άρα ο κίνδυνος που επισείει ο κ. Μητσοτάκης περί αστάθειας είναι πραγματικά κωμικός. Είναι η πρώτη φορά που ένα κόμμα έχει 121 παραπάνω βουλευτές από το δεύτερο. Έχουμε ευρωεκλογές, αλλά ο Πρωθυπουργός εκβιάζει ότι αν δεν τον ψηφίσετε θα έχουμε κίνδυνο αστάθειας. Δηλαδή, πόσες έδρες διαφορά θέλει για να κυβερνήσει; Αυτό δεν δείχνει την αλαζονεία του και την περιφρόνηση της κοινής γνώμης;»

Αναφερόμενος στη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, ο κ. Ανδρουλάκης ανέδειξε: «Επί Νέας Δημοκρατίας, η αγοραστική δύναμη του λαού μας έχει φτάσει να είναι δεύτερη από το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, τελευταία 27η η Βουλγαρία και 26η η Ελλάδα. Άρα, πώς πάμε προς την Κεντρική Ευρώπη; Επί εποχής του κ. Μητσοτάκη έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου εις βάρος των μεσαίων και των φτωχών και προς όφελος των ισχυρών. Ποιο στοιχείο το αποκαλύπτει; Ως μερίδιο της αγοράς τα κέρδη στην Ελλάδα είναι τρίτα από την κορυφή της Ευρώπης. Δηλαδή, είμαστε τριταθλητές ως μερίδιο στα κέρδη της αγοράς. Και στους μισθούς ως μερίδιο της αγοράς είμαστε πάλι προτελευταίοι. Μια κοινωνία που τα τελευταία χρόνια είναι τριταθλήτρια σε κέρδη και δεύτερη από τον πάτο των 27 σε μισθούς, δεν είναι αντιληπτό πως η ασκούμενη πολιτική κάνει τα ολιγοπώλια – που δεν τα λέω εγώ, ο κ. Στουρνάρας τα εντοπίζει– τραπεζών, υγείας, εμπορίας τροφίμων και ενέργειας πανίσχυρα εις βάρος του λαού μας;».

«Η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για την αισχροκέρδεια τροφίμων, με αποτέλεσμα τους 24 από τους 36 τελευταίους μήνες να έχουμε σταθερά μεγαλύτερο πληθωρισμό τροφίμων από τον μέσο όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και, μάλιστα, τον Μάρτιο υπερτετραπλάσιο και τον Απρίλιο υπερτριπλάσιο» συμπλήρωσε.

Ως προς την αύξηση του κόστους ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Η κυβέρνηση επέλεξε τον χαμηλότερο συντελεστή για την φορολόγηση των υπερκερδών. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τις ΑΠΕ είναι όλος λάθος, από την αρχή μέχρι το τέλος. Γιατί; Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική ζήτηση της χώρας, πρώτον. Και, δεύτερον και σημαντικότερο, έδωσε τη δυνατότητα η πράσινη μετάβαση να είναι επιχειρηματικό παιχνίδι για λίγους και όχι δίκαιη και πράσινη για τους πολλούς: αγρότες, κτηνοτρόφους, συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες».

«Η Νέα Δημοκρατία χωρίς να έχει πει τίποτα προεκλογικά, έρχεται και βάζει τεκμήρια στους ελεύθερους επαγγελματίεςμε το αιτιολογικό ότι αδυνατεί να κάνει έλεγχο. Άρα, δεν φορολογούν το εισόδημα, φορολογούν το επάγγελμα. Προφανέστατα ξέρουμε όλοι μας ότι υπάρχει φοροαποφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά ποιον βοηθούν τα τεκμήρια; Τον δικηγόρο των 800-1000 ευρώ ή τον δικηγόρο των 100-200 χιλιάδων ευρώ που θα πληρώσει κάτι λίγο με τα τεκμήρια και τα υπόλοιπα “γεια σας”;» αναρωτήθηκε ερωτηθείς για τα φορολογικά θέματα.

«Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι και ψήφος στην ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία που στάθηκε στην χώρα μας σε όλα τα δύσκολα κατά της λιτότητας. Κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία είναι ψήφος στο Λαϊκό Κόμμα που επέβαλε την λιτότητα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Και κάθε ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, για να τα λέμε όλα, είναι ψήφος στην ευρωπαϊκή Αριστερά που διαφωνεί κάθετα και με την κοινή εξωτερική πολιτική και τον ευρωστρατό που τα θεωρώ κορυφαία θέματα» σημείωσε ως προς τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς που θα προκύψουν.

«Πήχης της προσπάθειας που κάνουμε, είναι να γίνει ένα ακόμα μεγάλο βήμα στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Και την επόμενη φορά στις εθνικές εκλογές να μπορεί η δημοκρατική παράταξη να νικήσει την συντήρηση στην πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης ερωτηθείς για τον πήχη των ευρωεκλογών.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.