-->
02.10.2022

Δολοφονία Αλκη: Παραδόθηκε ο 20χρονος Αλβανός και τον μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη

Παραδόθηκε στις ελληνικές Αρχές ο 20χρονος χούλιγκαν που κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και είχε διαφύγει στην Αλβανία.

Ο 20χρονος έφτασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ., επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Κωνσταντίνου Σκούμα, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται πως «εμφανίστηκε αυτοβούλως και συνελήφθη στα ελληνοαλβανικά σύνορα , δυνάμει εκδοθέντος εντάλματος σύλληψης, 20χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση ανθρωποκτονίας 19χρονου ημεδαπού στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ.Σκουμας , επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο , όπου τον ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη .

Ο 20χρονος είχε παραδοθεί στις αλβανικές Αρχές και κρατείτο στην Κορυτσά. Αργά το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος για να κατευθυνθεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα και να παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. ώστε να δικαστεί στην Ελλάδα για τον φόνο του 19χρονου.

Ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με την παράδοσή του στην Ελλάδα, καθώς είναι ίσως και θέμα ωρών. Άψογη χαρακτήρισε τη συνεργασία των ελληνικών και αλβανικών Αρχών και ουσιαστική τη συναίνεση του πελάτη του. Ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει, εξάλλου, πως προτιμά να δικαστεί και να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα.

Ο Αλβανός είχε δήλωσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου Αλκη, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

«Πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Έχει συναίσθηση της κατάστασης και συναινεί στην έκδοσή του». Με αυτά τα λόγια ο κ. Παρασκευάς Σπυράτος, δικηγόρος του 20χρονου Αλβανού που στη μια το μεσημέρι παραδόθηκε στο ΑΤ Κορυτσας, καθώς ειναι ένας απο τους 11 που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δίνει το στίγμα των προθέσεων του εντολέως του.

Μιλώντας στο protothema.gr, o κ. Σπυράτος αναφέρει πως ο καταζητούμενος ειχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του, ενώ επισημαίνει πως «Είχε ωριμάσει στο μυαλό του το βάρος της υπόθεσης. Εχει συναίσθηση των πραγμάτων. Και γνωρίζει που έρχεται. Και θα συναινέσει στην έκδοση του. Μιλάει για επουσιώδη συμμετοχή. Επέβαινε στο λευκό Citroen πίσω απο τον συνοδηγό. Ειναι διαδικαστικο το θέμα της έκδοσης πλέον».

Αξίζει να επισημανθεί, οτι ο 20χρονος μαζι με τον πατέρα και τη γιαγιά του έφυγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης και μέσω Κρυσταλόπηγής κρύφτηκε στην Κορυτσά. Χθες εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη μια το μεσημέρι παραδόθηκε στις αρχές.

alvanos_1

Παραδόθηκε στο ΑΤ Κορυτσάς

Λίγες ώρες μετά την προαναγγελία του δικηγόρου του ότι θα παραδοθεί, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού ως μέλος της ομάδας των 11 χούλιγκαν που σκότωσαν εν ψυχρώ τον 19χρονο φοιτητή, πληροφορίες λένε ότι παραδόθηκε, συνοδεία του πατέρα του που στη συνέχεια αποχώρησε, στην Κορυτσά και βρίσκεται στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας.

Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε ο συνήγορος του 20χρονου Παρασκευάς Σπυράτος, λέγοντας πως «εδώ και περίπου μια ώρα ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά. Έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος εγκημάτων κατά ζωής κύριος Μαρωνίτης για να πράξει τα δέοντα και να υπάρξει συνεργασία με τις αλβανικές δικαστικές αρχές, ώστε να επισπεύσουμε την επιστροφή του στην Ελλάδα».  

Με την σύλληψη του 20χρονου, βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας και τα 11 πρόσωπα που τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου έκαναν την φρικτή επιδρομή στην περιοχή του γηπέδου Χαριλάου όπου ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου και μαχαιρώθηκε με ένα… δρεπάνι ο 19χρονος φοιτητής Άλκης Καμπανός.

Οπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 20χρονος επέβαινε στο λευκό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε η ομάδα των χούλιγκαν που δολοφόνησαν τον Άλκη. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων 10 κακοποιών και τις πληροφορίες της Αστυνομίας, ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία ήταν το πρόσωπο που κρατούσε ένα μαχαίρι κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στον Άλκη. 

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία,  τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο 20χρονος μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του διέφυγαν στην Αλβανία από τον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες μετά την διαφυγή του στην Αλβανία και αφού οι αστυνομικές αρχές έχουν συλλάβει τους 10 από τους 11 εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Άλκη, ο 20χρονος Αλβανός υποχρεώθηκε να παραδοθεί και συνελήφθη.Διαβάστε επίσης