-->
21.10.2021

Ο Αλ. Τσίπρας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – Τι θα πει

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, όπου, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιήσει ομιλία και την Κυριακή το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Το πρωί ο Αλ.Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με την διοίκηση και το σωματείο των εργαζομένων της ΔΕΘ- Helexpo και θα επισκεφθεί περίπτερα της Έκθεσης.

Τι θα πει

Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, θα μιλήσει για πιλοτική εφαρμογή του 35ωρου και στη χώρα μας χωρίς μείωση αποδοχών και για κίνητρα σε όσες επιχειρήσεις θα το εφαρμόσουν, αλλά και για γενναίο πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης χιλιάδων νέων επιστημόνων με αυξημένες αμοιβές. Κεντρικό ρόλο στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει και η λήψη άμεσων μέτρων για την ανάσχεση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

Ανάμεσα σε αυτά η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία με πρόβλεψη διαγραφής μέρους της βασικής οφειλής, μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ριζική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης αλλά και στη βενζίνη, Από το σχέδιο δεν απουσιάζει η στήριξη του αγροτικού κόσμου, δράσεις για να μειωθούν οι τιμές ρεύματος αλλά και πρόγραμμα επιδότησης του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις. Ο έκτος άξονας των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνδέεται με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έχει ως εξής:

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

10:00 Συνάντηση με τη Διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo

10:30 Συνάντηση με Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΘ- Helexpo

10:45 Περιοδεία σε Περίπτερα της Έκθεσης

19:30 Ομιλία στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

13:00 Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Διαβάστε επίσης