-->
30.06.2022

Ο ανασχηματισμός έρχεται, οι εκλογές καθυστερούν

Μπορεί τα σενάρια των εκλογών να φουντώνουν, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει να πορευτούν ως το τέλος της τετραετίας, κάτι που το δείχνει και ο σχεδιασμός τους.

Ακόμα και τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα ήταν λελογισμένα και όχι προεκλογικά. Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πολιτών αλλά και στις αντοχές της κοινωνίας, κρατώντας δυνάμεις για νέες παρεμβάσεις αν χρειαστεί.

Στον αντίποδα όμως πλέον υπάρχουν εισηγήσεις για ένα ανασχηματισμό, που εκ των πραγμάτων θα είναι εκλογικός. Δηλαδή με το νέο σχήμα να πάει μέχρι τις κάλπες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εάν αποφασιστεί τελικά ο ανασχηματισμός, θα σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της κυβέρνησης σε μια περίοδο που θα έχει τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως όλοι ευελπιστούν και το νέο σχήμα θα δώσει την μάχη της αντιμετώπισης της ακρίβειας και παράλληλα θα βάλει τις βάσεις για την ανάπτυξη, βάζοντας στο επίκεντρο το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο χρόνος των αλλαγών τοποθετείται μετά το Πάσχα ενώ αναμένονται εκπλήξεις όχι μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε τοποθετήσεις.

Είναι σαφές ότι ένας ανασχηματισμός πάντα αποτελεί ένα «όπλο» στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού, αφού στον κατάλληλο χρόνο μπορεί να φέρει restart και αέρα ανανέωσης και μάλιστα σε ένα σχήμα που κλείνει τρία χρόνια και έχει αντιμετωπίσει τόσες μεγάλες κρίσεις.

Στο πεδίο των ενδεχομένων αλλαγών η οικονομία θα είναι στην προμετωπίδα ενώ στο «κόκκινο» θα μπουν όσοι υπουργοί καθυστερούν να τρέξουν τις υποχρεώσεις τους.

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης