-->
15.04.2024

Ο Κώστας Αρβανίτης παραδέχτηκε ότι έγραψε το άρθρο για περικοπή κονδυλίων – «Θλιβερό επεισόδιο συκοφάντησης της χώρας μας»

Μαρινάκης: Κυνική ομολογία Αρβανίτη – Θλιβερό επεισόδιο συκοφάντησης της χώρας.

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η δημόσια ομολογία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, στο οποίο αν δεν συμμορφωθεί η χώρα μας θα έχει ως συνέπεια την περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Την έντονη καταδίκη της κυβέρνησης προκάλεσε η αναφορά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμμετείχε στη σύνταξη του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Κυνική χαρακτήρισε την παραδοχή από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Το πιο συγκλονιστικό απλώς ήταν ότι δεν παραδέχθηκε ότι ήταν ένας εκ των συντακτών αυτού του συκοφαντικού για τη χώρα ψηφίσματος, αλλά δήλωσε περήφανος ότι ήταν ο εμπνευστής του επίμαχου άρθρου που ζητούσε την περικοπή κονδυλίων για τη χώρα, επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

Έλληνας ευρωβουλευτής με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, συκοφαντεί τη χώρα του και ζητεί από τους συναδέλφους να υπογράψουν ψηφίσματα που θέλουν να μπλοκάρουν χρήματα για την Ελλάδα, αυτά δεν έχουν προηγούμενο, σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.

Επίσης, σημείωσε πως είναι ένα άλλο επεισόδιο, σε μια σειρά από μια θλιβερά επεισόδια, στην προσπάθειά τους να τα βάλουν με τη χώρα τους.

Ο Κώστας Αρβανίτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, παραδέχθηκε πως ο ίδιος συνέγραψε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου επί του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

«Φώναζαν στην κυβέρνηση ότι είμαστε ανθέλληνες και πώς είναι δυνατόν να το κάνουμε και το ψηφίσαμε. Τους ενημερώνω ότι το συγγράψαμε κιόλας» είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο OPEN.

Έσπευσε να διευκρινίσει ότι έγραψε το τελευταίο άρθρο, ενώ διαχώρισε τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο ίδιος προσωπικά μετείχε στη διαδικασία.

«Συνέβαλα ουσιαστικά» προσέθεσε και αναφερόμενος στο περιεχόμενο του ψηφίσματος, είπε πως θα πρέπει η Ελλαδα να συμμορφωθεί με αυτό, αλλιώς θα κοπούν τα κονδύλια της ΕΕ.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ρώτησε αν συμμορφωθεί;

Αναφερθείς στην αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αρβανίτης είπε πως δεν ήταν οι καλύτερες.

ΝΔ: Οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή Κ.Αρβανίτη απέδειξαν ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του» ανέφερε σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη σχετικά με την σύνταξη του ψηφίσματος κατά της Ελλάδας.

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά «συνέβαλε ουσιαστικά» στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ προσέθεσε ότι «είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» και συμπλήρωσε: «Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ».Διαβάστε επίσης