-->
14.04.2024

Ο χειμώνας έρχεται: Ποιος τρόπος θέρμανσης σας συμφέρει;

Τα πρώτα κύματα κακοκαιρίας είναι γεγονός και ο υδράργυρος ξεκινά να υποχωρεί. Σύντομα θα χρειαστούμε – ειδικά τον φετινό δύσκολο χειμώνα – οικονομικές λύσεις, που θα μας επιτρέψουν να απολαύσουμε την ζεστασιά μέσα στο σπίτι, κρατώντας το κρύο και την υγρασία εκτός, όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να σας βοηθήσουμε, δημιουργήσαμε έναν σύντομο οδηγό με smart προτάσεις θέρμανσης που θα αποδώσουν τα μέγιστα και θα σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Έξυπνες επιλογές θέρμανσης για το σπίτι

Μπορείτε να επιλέξετε έναν καθαριστή ιονιστή ή έναν αφυγραντήρα, οποιαδήποτε συσκευή ποιότητας αέρα ταιριάζει στις ανάγκες και τα τετραγωνικά σας. Ενώ δεν έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για τον έλεγχο της θερμοκρασίας, αναβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα στους χώρους σας ενώ απομακρύνουν την υγρασία, γεγονός που παίζει κομβικό ρόλο στη σωστή θέρμανση που διαρκεί.

Ταυτόχρονα μην ξεχνάτε ότι το ανθρώπινο σώμα έχει την τάση να αντιλαμβάνεται το κρύο ως έναν συνδυασμό διαφορετικών παραγόντων, με την υγρασία να έρχεται στις πρώτες θέσεις της λίστας. Ακόμα λοιπόν, και αν έχετε ζεστάνει αρκετά το σπίτι, αν δεν διώξετε την υγρασία, είναι πολύ πιθανό να αισθανθείτε ένα κύμα κρύου, μόλις πατήσετε το «off».

Για να βοηθήσετε λοιπόν, τις συσκευές θέρμανσης που έχετε επιλέξει, όπως το αερόθερμο ή τον θερμοπομπό σας, να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα είναι σημαντικό να δημιουργήσετε και τις κατάλληλες συνθήκες.

Εάν θέλετε και μια έξτρα νότα θαλπωρής, που θα κάνει αισθητά τους χώρους σας ακόμα πιο cozy και φιλόξενους, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα ηλεκτρικό τζάκι ή ένα αερόθερμο με εφέ φλόγας για να απολαμβάνετε πραγματική ζεστασιά αλλά και ένα μοναδικό εφέ, σαν να έχετε τζάκι στο σπίτι σας.

Ζεστασιά για ολόκληρο το σώμα

Αν δεν έχετε κατεβάσει ακόμα τα χειμερινά, ίσως να θέλετε να βιαστείτε μιας και η γκαρνταρόμπα μας είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος τόσο εκτός όσο και εντός σπιτιού. Τα πιο ζέστα ρούχα, όπως φούτερ, ζακέτες, μακρυμάνικες μπλούζες και παντελόνια πρόκειται για ιδανικές επιλογές τις πιο κρύες ημέρες.

Ειδικά για τις κρύες νύχτες επιλέξτε ρούχα με άνετη εφαρμογή που θα σας αφήνουν χώρο, ώστε η ζεστασιά από το πάπλωμα ή την κουβέρτα σας να κυκλοφορεί χωρίς να χάνεται.

Το κλίμα ζεστασιάς μπορούν να εντείνουν μια ηλεκτρική κουβέρτα, την οποία μπορείτε να ανοίγετε λίγο πριν ξαπλώσετε για μια τέλεια αίσθηση θαλπωρής και άνεσης ή και μια θερμοφόρα που θα κρατήσει τα πόδια σας ζεστά παρά την πτώση της θερμοκρασίας.

Κρατήστε την ζέστη μέσα και το κρύο έξω

Γνωρίζατε ότι έως και το 40% της θερμότητας που διαφεύγει από το σπίτι τον χειμώνα οφείλεται αποκλειστικά στο ότι δεν καλύπτετε τα παράθυρά σας; Οι πιο σημαντικές διαρροές αέρα τείνουν να συμβαίνουν γύρω από τα παράθυρα. Επενδύοντας σε βαριές κουρτίνες μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα παράθυρά σας θα έχουν επιπλέον μόνωση, εμποδίζοντας τη ζεστασιά να διαφεύγει από το σπίτι

Το φυσικό φως του ήλιου δεν μας φτιάχνει μόνο την διάθεση αλλά μπορεί να ζεστάνει και τους χώρους μας. Για αυτό ανοίξτε τις κουρτίνες σας και αφήστε το φως του να μπει κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ όταν βραδιάζει, κλείστε τις κουρτίνες καλά για να κρατήσετε την ζεστασιά μέσα και το κρύο έξω.Διαβάστε επίσης